Сигурно абитуриентите се питам какво ще е времето през седмицата. Ето прогнозата до края на месеца, която дава НИМХ.

В началото на периода облачността ще се задържи значителна.

В четвъртък в Западна България валежите ще продължат, но ще са на по-малко места и по-слаби, в процес на спиране. Температурите ще са по-ниски от климатичните норми.

През нощта срещу петък и в петък в северните и източните райони от страната ще има валежи. Вятърът ще остане слаб до умерен от изток-югоизток. Температурите ще се повишат.

В събота ще има повече слънчеви часове. Сутринта в много райони вятърът ще стихне и на места в низините ще се образува мъгла. След обяд над планините ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка.

В неделя и понеделник преди обяд ще преобладава слънчево време, а в следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места, главно в западната половина от страната ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Затоплянето ще продължи.

През периода 22-27 май въздушната маса над страната ще остане неустойчива, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и се повишава вероятността за валежи и гръмотевични бури на повече места из цялата страна. Температурите ще са близки или по-ниски от обичайните.

През последните дни от месеца ще бъде по-топло, а вероятността за валежи намалява.