Агенция "Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за изработването на технически проект и ПУП-Парцеларен план за изграждане на пътен възел "Кермен“ приблизително при 261-ви км на АМ "Тракия“. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура“ . Чрез него ще се осигури пресичането с третокласния път III-6601 Кермен - Гълъбинци. Прогнозната стойност на поръчката е 150 000 лв. без ДДС. Кандидатите могат да подават оферти до 12 септември 2022 г.

Разработването на проектната документация е първата и задължителна стъпка за предприемането на строителни работи. При готов технически проект ще се процедират отчуждителни процедури, а след това ще може да се обявят и обществени поръчки за изпълнител на строително-монтажните работи и на строителния надзор.

Бъдещото проектно решение ще трябва да осигури безконфликтна връзка между АМ "Тракия“ и третокласния път III-6601, чрез пътен възел на различни нива, като се свърже със съществуващите републикански пътища. Изпълнителят ще трябва да разработи най-малко две вариантни решения за пътния възел, като се отчете бъдещето развитие на разположената в близост индустриална зона на гр. Кермен. Ще трябва да се извърши геодезическо заснемане на вече изградената пътна инфраструктура, както и да се обследва съществуващата пътна конструкция в района на пътния възел.

Срокът за изпълнение на поръчката е 90 календарни дни, който започва от датата на сключване на договора и включва само времето за проектиране. Изпълнението на проектните работи ще се извърши в четири междинни етапа.