За 72 часа остават в ареста задържаните в наркооранжерия при спецакция на криминалистите от РУ-Костинброд, информира ОДМВР - София.

Досъдебното производство по случая е образувано на 21 октомври, когато при специализирана полицейска операция служители на РУ-Костинброд разкриха в частен имот в годечкото село Шума прецизно оборудвана оранжерия за отглеждане на канабис.

Иззети бяха 250 растения, над 1 кг суха зелена тревиста маса, инсталация за осветление и климатизация на помещението, множество препарати от висок клас за облагородяване на тревиста маса, 10 незаконно притежавани боеприпаса, компютърна техника и множество мобилни апарати.

Установените на място двама криминално проявени и осъждани  столичани бяха задържани за срок до 24 часа. При последвалото претърсване на адреса на единия, криминалистите открили и иззели още две кутии със зелена тревиста маса, реагираща на канабис. След приключване на действията по разследването, двамата мъже са привлечени в качеството на обвиняеми и с прокурорско постановление мярката им за задържане е удължена за срок до 72 часа.