510 мастърбокса (5 100 000 къса) контрабандни цигари задържаха митническите служители на ГКПП Пристанище Силистра, информира Агенция Митници.

На 07.11.2022г. вечерта митническите служители спират за проверка товарен автомобил с румънски регистрационни номера. Водачът е декларирал, че превозва хигиенни материали за Румъния, но в хода на проверката в предната част на ремаркето инспекторите откриват 17 палета с цигари без български акцизен бандерол. Общото количество на задържаните от митническите власти цигари е 510 мастърбокса или общо 5 100 000 къса цигари. 

По случая Районна прокуратура–Силистра привлече към наказателна отговорност 33-годишен мъж, румънски гражданин, за престъпление по чл. 234, ал. 3, т. 3, във връзка с ал. 1 от НК. Той е обвинен в това, че държал акцизни стоки без бандерол, като предметът на престъплението е в големи размери.

С постановление на наблюдаващ случая прокурор Й.Ш. е задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Предстои искането за налагане на най-тежката мярка "задържане под стража“ спрямо него да бъде внесено за разглеждане.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Силистра.