Издирва се 48-годишна жена, избягала от психодиспансера в Пловдив, съобщи за Агенция "Фокус“ Хари Харалампиев, неин близък приятел. Жената е обявена за общодържавно издирване на 6 декември, но до момента няма следа от нея. Тя се казва Жанета Тодорова и е от Карлово. Облечена е с кафяво яке, със светли дънки и черни боти, има сини очи.

По информация от приятеля и, през последния час му е било съобщено, че жена,  отговаряща на същите описания е била забелязана в пловдивското село Белащица. Ходела дезориентирано, гледала елхата в центъра на селото. Вече са задействани местните групи да разберат дали това е издирваната Жанета.

Тя е художник, през последните 4 години е била в Холандия, но се е върнала и отново е в тежка депресия. Принципно тя е много интелигентно момиче, твърди Харалампиев. "Говори четири езика, единият от тях иврит, има заболяването от години, но ние се справяме“, каза още той. Тъй като Хари пътува извън страната, напоследък Жанета е била със сестра си и възрастния си баща, където постоянно говорела за самоубийство.

Така е била настанена в Психодиспансера в Пловдив, откъдето твърдят, че е избягала през оградата. Но всъщност няма скъсана ограда, разказа Хари Харалампиев. По думите му, никой не проверява и записите от камерите. Изобщо, според него, не се прави необходимото, за да бъде открита.

Приятелите и обикалят и я търсят навсякъде, дори са използвали дрон за това, но следи засега няма.