Присъда от 3 месеца условно с три години изпитателен срок получи пловдивчанинът Стефан Бойкинов по дело за причиняване на лека телесна повреда на двама полицаи, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Бокинов вървял по улица в Пловдив и се оглеждал наляво и надясно. Заради странното му поведение бил спрян от цивилни ченгета, участващи в специализирана полицейска операция със служебен немаркиран автомобил.

Мъжът отказал да даде личната си карта с думите: "Вие не сте полицаи", въпреки че служителите се легитимирали.  Когато единият полицай го предупредил, че ще бъде отведен в районното полицейско управление за установяване на самоличността, Бойкинов рязко го избутал и тръгнал да си продължава пътя.

Понечили да му поставят белезници, той се дърпал и през цялото време крещял "Правят ми грабеж. Аз съм цивилно лице. Вие не сте полицаи" и се опитвал да се отскубне. Успял да докопа качулката на единия и започнал да я дърпа.

Тарапаната събрала тълпа зяпачи, някой се обадил на спешния телефон 112. Дошла патрулка от най-близкото VI РУ, но си тръгнала, защото разправията не ставала на тяхна територия, после дошъл екип от V РУ.  Междувременно цивилните служители успели да надвият гражданина и да го закопчеят с белезници за мантинелата. Стефан Бойкинов бил отведен в ареста за 24 часа. Времето за задържането се приспада от присъдата му.