23-годишен мъж е с охлузвания по главата и наранявания по гърба и краката след нападение и побой на метростанция "Театрална“.

Ситуацията се развива във вторник около 14.30 часа. Тогава 23-годишен мъж слиза по ескалатора към метрото. Той обаче е нападнат в гръб от неизвестно лице, което вади нож, впоследствие го изпуска, но се стига до побой.

"Той поглежда назад и вижда мъж с кестенява коса и брада, който го гледа втренчено. Той тръгва към сина ми, започват да се борят и синът ми се опитва да го отблъсне, за да се махне. Синът ми се опитва да го ритне, но нападателят го хваща за крака и двамата падат надолу. След това мъжът хваща за врата сина ми и започва да го души“. Това разказа в ефира на bTV майката на пострадалото момче Жасмина Патаринска.

"В този момент го пуска и се опитва да се качи на ескалатора. Синът ми започва да си търси очилата и вижда сгънатия нож, взима го, за да не го вземе нападателят“, добавя майката.

По думите й след това мъжът просто си тръгва.

"Синът ми има охлузване на главата, драскотини по гърба, лявото му рамо и левият крак много го болят“, добавя Патаринска.

Подаден е сигнал в полицията. От СДВР заявиха за бТВ, че до момента извършителят е неустановен и незадържан, но предстои това да се случи в най-скоро време. На място има видеокамери, които са заснели ситуацията. Полицията работи по версия за хулиганство, а не за грабеж.