Общо 200 екипа на "Пътна полиция“ с над 270 камери - мобилни и стационарни, ще следят за пътната безопасност преди, по време и след студентския празник – 8 декември. Това каза на брифинг полицейският инспектор Мария Ботева от отдел "Пътна полиция“ при Главна дирекция "Национална полиция“, предаде репортер на Агенция "Фокус"

Тя призова всички студенти, които ще пътуват за празника, да тръгват с добре подготвени за зимния сезон автомобили, да шофират съобразно правилата за движение и метеорологичните условия, да не сядат зад волана след употреба на алкохол, както и да проявяват толерантност на пътя. 

"Oсновният акцент е пътната безопасност". Това каза зам.-директорът на ГДНП Борислав Муеров. Той допълни, че ще бъде извършена проверка на водачите на превозните средства за алкохол и наркотици.

"Служителите ще работят в пълен капацитет“, каза още той.

"Всички предприети мерки във връзка със студентския празник се изпълняват и към момента. Очакваме всички заведения да работят и капацитетът им да бъде изпълнен. Проверки ще има в София и природен парк "Витоша. Проверките на заведенията ще продължат до Коледните и Новогодишните празници", обясни от своя страна гл. инспектор Красимира Стоядинова от "Охранителна полиция".