За жесток садизъм срещу 18-годишно момиче от Стара Загора, съобщи Нова. То е било обезобразено с макетно ножче. Нарязани са ръцете, краката и гърдите, носът й е счупен. Цялата й коса е подстригана с машинка.

Младата жена е спасена, но са й направени 400 шева. Предполагаемият извършител е нейният 26-годишен приятел, който е бил задържан за 72 часа, а след това е пуснат на свобода. 

"На 26 юни съпругът ми се обади и ми каза, че дъщеря ни е пребита жестоко и нарязана с макетен нож. Разрезите бяха жестоки, с голяма дълбочина. По скалпа й имаше множество рани от машинката. Емоционалното й състояние е сринато. Тя ми разказа, че се е звъннало на домофона. Попитала е кой звъни, но първо никой не й е отговорил.

След това  мъжът е казал "Аз съм" и тя е отворила. Според мен мотивът на престъплението е ревност. Бяха заедно 4 месеца. Преди случилото се нямахме индикация за насилие. Не е имало заплахи", разказа майката на момичето.

"Има разминавания между твърденията на прокуратурата и съда. Не знаем дали е направил самопризнания. Как и кой реши, че това е лека телесна повреда? От болницата бяха в шок като видяха в какво състояние е момичето", сподели приятелка на пострадалата.