15 са отворените оферти в обществената поръчка за изработването на технически проект за основен ремонт на близо 66 км от второкласния път II-63 Перник – Брезник – Трън – Стрезимировци. Трасето е важна пътно-транспортна връзка в област Перник и свързва общините Перник, Брезник и Трън със Сърбия при ГКПП "Стрезимировци“. Участъкът, предвиден за ремонт, започва при км 0 от пътен възел "Хумни дол“ на път I-6 Перник - Кюстендил, преминава през Перник, Брезник и Трън и завършва при граничния пункт "Стрезимировци“. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция пътна инфраструктура (АПИ). 

Отворените оферти са на:

"ЪРБАН ГРУП“ ЕООД;

"БУЛ СТРОЙ ИНВЕСТ“ ЕООД;

Veselin Dimitrov Pandev;

"ПЪТПРОЕКТ 2000“ ООД;

"Пътно поддържане и строителство – 2009“ ЕООД;

ДЗЗД "Транслогистика“, с участници: "ТРАНСКОНСУЛТ-22“ ЕООД и "ЛОГИСТИКА 21“ ЕООД;

Обединение "Ий Кей Джей – Виа – Ей Джей“ ДЗЗД, в което са: "Ий Кей Джей България Кънсълтинг Енджиниърс“ ЕООД, "ВИА ПРО ИНЖЕНЕРИНГ“ ЕООД и "Ей Джей Консулт“ ЕООД;

"ПЪТПРОЕКТ“ ЕООД;

"ДЖИ М ИНЖЕНЕРИНГ“ ЕООД;

ДЗЗД "АМ Хемус“;

"ТРАФИК ХОЛДИНГ“ ЕООД;

"ВИА-ПЛАН“ ЕООД;

"ИНЖКОНСУЛТПРОЕКТ“ ООД;

ОБЕДИНЕНИЕ "ППМ-ИНФРА“ ДЗЗД, с участници: "ПРОДЖЕКТ ПЛАНИНГ ЕНД МЕНИДЖМЪНТ“ ООД и "ИНФРАКОНСТРУКТ“ ООД;

"ИЛИЯ БУРДА“ ЕООД.

Прогнозната стойност на поръчката е 1 315 560 лв. без ДДС и средствата са от бюджета на АПИ. Срокът за изпълнение на проектантските работи е 120 календарни дни, който започва от датата на сключване на договора и включва само времето за проектиране. Изпълнението е в три междинни етапа.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка за предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът за изпълнението им.