11-годишно момиче е било нападнато от млади мъже в столичния квартал "Витоша". Това твърди майката на детето – Мадлена Гергова. По думите на жената ученичката е разхождала кучето си, когато нападателите я заобикалят, започват да я блъскат и искат да вземат телефона ѝ. Случаят е от 6 април, но до момента реакция от полицията – няма.

"Детето ми се прибра притеснено и ми разказа какво е станало. Сподели, че са я нападнали и е ударена в корема. Единият от нападателите е бил тийнейджър. Веднага подадохме сигнал на 112. Оттам ни казаха да пуснем жалба в полицията, откъдето пък ни уведомиха, че от Детска педагогическа стая ще се свържат с нас. Това обаче все още не се е случило", разказа пред NOVA Мадлена Гергова.  

След случая жената написала пост във Facebook групата на квартала. Станало ясно, че това не е първото подобно нападение в района.   

"Посегателствата зачестиха през последната година. В обществения парк са се населили агресивни личности, които живеят във фургони", сподели друг жител на квартала.

Местните настояват за повече полицейско присъствие в квартала.

От СДВР за "Фокус" съобщиха, че сигналът за случая е получен 4 дни по-късно, на 10 април. Води се разследване.