Пореден опит за нелегално пренасяне на златни накити предотвратиха митническите служители на МП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция "Митници".

На 02.08.2022 г. на пункта пристига лек автомобил марка "Фолксваген Шаран“ с българска регистрация на път от Турция за България. Шофьорът и петимата пътници - български граждани заявяват, че не пренасят стоки за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която във фабрична кухина предна пасажерската седалка са открити 24 полиетиленови плика, съдържащи изделия от жълт метал. При извършен личен преглед на водача в бельото му са установени 3 прозрачни плика също с изделия от жълт метал.

Според направената от вещото лице експертиза откритите накити са с общо тегло 1838.20 грама на стойност 165 438 лв.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково.

Спрямо водача с инициали С.В. е взета мярка за неотклонение парична гаранция, както и забрана да напуска страната, освен с разрешение на наблюдаващия прокурор.

Само преди няколко дни бяха открити близо 3 кг златни и сребърни накити, скрити в специално изграден тайник на автобус. От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 83 кг изделия от благородни метали.