В Пловдив откриха най-авторитетният делови форум за медицина, стоматология и фармация "Медикус, Денто, Галения", предаде репортер на Агенция "Фокус". Това е 26-тото издание на изложбата. На откриването присъства министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев. Той поздрави участниците в изложението, 40% от които тази година са чуждестранни фирми.

"На този форум ще бъдат представени най-актуалните тенденции на научния прогрес в медицината“, каза министър Меджидиев.

Главният директор на Пловдивският панаир Иван Соколов посочи, че именно от там тръгва бъдещето на индустрията в областта на здравеопазването.

Форумът ще представи най-актуалните тенденции и научни постижения в различни медицински области, както и новостите в лечебната практиката. Събитието ще събере здравни експерти, стоматолози и лекари от цяла Европа с водещи производители и представители на денталната, фармацевтичната и медицинска индустрия.

Изложителите обещават множество премиери на техника, продукти и консумативи, презентации на лазерни и нанотехнологии в лечебния процес. Изложителите ще покажат иновации от последно поколение, ориентирани предимно към поставянето на по-точни диагнози и по-бързо лечение.

Също днес бе открито и третото издание на международната изложба "ТексТейлър Експо". Изложението, което е единственото за текстил и мода и едно от най-големите на Балканите, доразвива досегашния потенциал на чуждестранни контакти, като към участниците от минали години България, Германия, Гърция, Испания, Китай, Румъния, Турция и Холандия  се добавят и тези от Индия, Пакистан, Тайван и Виетнам. Производители от Индия и Пакистан идват директно да представят продукти и суровини за производителите на дамско, булчинско, вечерно облекло. 

Висококачественият памук от Индия търси пробив на пазара в България и на Балканите директно, без посредничеството на големите търговци от Турция. Двете изложби са обединени от лайт мотивите "Естетика и креативност“.