НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 20:52


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кметът на Смолян Николай Мелемов, кметовете на селата в общината и общинските съветници положиха клетва на тържествено заседание на Общинския съвет

Кметът на Смолян Николай Мелемов, кметовете на селата в общината и общинските съветници положиха клетва на тържествено заседание на Общинския съвет

8 Ноември 2019 | 12:28 | Агенция "Фокус"
Смолян. С изпълнение на Фолклорен ансамбъл (ФА) „Родопа“ започна тържественото заседание на Общински съвет – Смолян, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Смолян. То бе водено от областния управител на Смолян Недялко Славов, а дневният ред бе от две точки - полагане на клетва от новоизбраните общински съветници и кметове и подписване на клетвени листове и избор на председател на Общински съвет. Областният управител поздрави всички избраници, сред които кмета на Смолян Николай Мелемов, кметовете на населените места и общинските съветници. Той им пожела здраве, много сили и ползотворна работа за един силен и успешен мандат.
„Емоциите от предизборната кампания и изборния ден затихват и колкото по-бързо ги забравим, толкова по-добре. Смолянчани посочиха своите избраници и им повериха огромна отговорност, която е чест и дълг за всеки от вас. Категоричен е изборът на кмета на Смолян Николай Мелемов за трети мандат. Това е знак, че избирателите одобряват посоката, в която върви общината и оценяват усилията за обновяване на инфраструктурата, качеството на образованието и всички останали дейности“, посочи Славов. Той подчерта, че хората сега са по-информирани и по-изискващи и затова е необходимо да се работи още. „Сетивата трябва ежедневно да са отворени и да се чува както казват, какво искат и за мечтаят съгражданите. Успешният управник прави на първо място това“, отбеляза Славов. Той призова кметовете и общинските съветници да не късат връзката с хората да се работят с тях постоянно, да се говори с тях честно и откровено.
„Имайте принципно отношение към развитието на общината. Нека Смолян бъде нашата обединителна кауза, не търгувайте с интересите на смолянчани и вашето собствено достойнство“, подчерта Славов. Той изрази надежда, че в Общински съвет – Смолян ще има качествен и стойностен дебат и призова съветниците да имат добро взаимодействие, да търсят допирни точки и консенсус колкото и да е трудно понякога това. „Нека хората имат поглед върху всеки етап от управленските процеси, защото така се гради доверите. По много теми държавата и общината имат споделени отговорности. Сътрудничим си в различните сфери. Смолян ще има подкрепата на държавата и нашето правителство и не само финансова за проекти, но и за всяка полезна инициатива“, допълни Славов. Той отбеляза, че когато се налага ще бъде и коректив - принципен, последователен, недопускащ решения в разрез със закона, и пожела на всички успешен и ползотворен управленски мандат. Председателят на Общинската избирателна комисия – Смолян запозна присъстващите с решенията за избор на кметове и общински съветници и им пожела успех.
Общинските съветници в Общински съвет Смолян са: Ангел Безергянов – ГЕРБ, Божидар Шуманов – ГЕРБ, Валентин Кюлхански - местна коалиция (МК) „Новото време“, Венера Аръчкова – ГЕРБ, Вижданка Младенова – ДПС, Виолета Бояджиева – БСП, Денислав Костов – ГЕРБ, Димитър Ангелов – ЗНС, Димитър Кръстанов – БСП, Екатерина Гаджева – ГЕРБ, Иван Френкев – БСП, Иван Гавазов – БСП, Илия Томов – МК „Новото време“, Кирил Асенов – МК „Новото време“, Коста Начев – МК „Новото време“, Костадин Василев – ЗНС, на мястото на отказалия се общински съветник Марин Захариев с решение влиза Софка Иванова от ГЕРБ, Мария Семерджиева – ГЕРБ, Милен Журналов - ДПС, Минчо Симов – МК „Новото време“, Петър Мирчев – ГЕРБ, Петър Янев – ГЕРБ, Рабие Кьосева – БСП, Салин Аршински – ДПС, Сийка Йочева – МК „Новото време“, Стефан Сабрутев – БСП, Стоян Иванов – ГЕРБ, Тодор Митов – ГЕРБ, Филип Топов – МК „Новото време“.
Кметовете на кметства в община Смолян, избрани с вота на гражданите, са Чавдар Червенков от ГЕРБ в село Смилян, Васил Седянков от ГЕРБ – Широка лъка, Явор Говерадор от ГЕРБ – Търън, Момчиловци – Сийка Карталова – Суркова от МК „Новото време“, Могилица – Милко Кисьов от ГЕРБ, Влахово – Недко Димитров от ГЕРБ, Виево – Венко Палчев от БСП. За кмет на Смолян за трети пореден мандат е избран Николай Мелемов от ГЕРБ. Всички те положиха тържествено клетва, след което прозвучаха химните на Република България и на Европейския съюз, ФА „Родопа“ изпълни и химна на Родопите – „Бела съм, бела юначе“. Избраниците – общински съветници и кметове, подписаха клетвени листове и получиха удостоверения. Областният управител Недялко Славов предаде ключа на града на кмета Мелемов и му подари икона на Архангел Михаил.
Николай Мелемов благодари на всички, които са му гласували доверие. „Това е една огромна отговорност, сега се вълнувам повече от първия си мандат, който започна през 2011 г., защото доверието е нещо, което трябва да се защитава всеки ден. Искам да управлявам града с всички граждани, а вратите ми винаги ще са отворени за хората. В Общински съвет ще се предлагам решения в интерес на съгражданите и града. Доверието е отговорност и шанс на всеки от нас да остави следа и да направи нещо позитивно, за да може Смолян да се развива. На прав път сме, но трябва темповете да бъдат ускорени, трябва всеки от нас да даде от себе си, за да стане града по-привлекателен, по-уютен и подреден и добър за живеене и така да го оставим на нашите деца и внуци“, посочи Мелемов.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

В Смолян ще се проведе първото заседание на новия Общински съвет

В Смолян ще се проведе първото заседание на новия Общински съвет

8 Ноември 2019 | 08:16 | Агенция "Фокус"
Смолян. От 10.00 часа в Сесийната зала на Общината ще се проведе първото заседание на новия Общински съвет. Това съобщиха от Областна администрация – Смолян. Заседанието е насрочено от областния управител на Смолян Недялко Славов.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Ентусиаст кара уейкборд пред Двореца на Дожите във Венеция след рекордното наводнение. 14 ноември 2019 г.
Ентусиаст кара уейкборд пред Двореца на Дожите във Венеция след рекордното навод...

ВИДЕО
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.