НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 12:37


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Премиерът Бойко Борисов: Това, което сме обещали, го изпълняваме - ангажиментът за увеличение на учителските заплати ще продължи

Премиерът Бойко Борисов: Това, което сме обещали, го изпълняваме - ангажиментът за увеличение на учителските заплати ще продължи

2 Юни 2019 | 10:36 | Агенция "Фокус"
Нова Загора. Това, което сме обещали, го изпълняваме - ангажиментът за увеличение на учителските заплати ще продължи да се изпълнява. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещение в Професионалната гимназия по селско стопанство в Нова Загора, чиято сграда и физкултурен салон са изцяло санирани по Оперативна програма „Региони в растеж“ със средства в размер на 1,3 млн. лв., съобщиха от правителствената информационна служба.
Преподавателите и ръководството на учебното заведение споделиха, че в последните години е направено много за образоването, като увеличението на заплатите и материално-техническото обновяване правят учителите по-мотивирани и по-спокойни.
„Това, което сме обещали, го изпълняваме. За образованието министър Владислав Горанов дава пари без да се замисля“, отбеляза премиерът Борисов и подчерта, че ще продължи да се изпълнява програмата и ангажиментът за увеличение на учителските заплати.
Гимназията също е спечелила по проект средства от Министерството на образованието и науката за WiFi мрежа и интерактивна дъска. „Това трябва да го има във всяко училище“, категоричен беше министър-председателят, а преподавателите отбелязаха, че това допълнително мотивира учениците и те работят с удоволствие.
В учебното заведение се обучават общо 315 ученици по специалностите Автотранспортна техника, Организация на туризма и свободното време, Селски туризъм, Лозаро-винарство, Механизация на селското стопанство, Производство на хляб и хлебни изделия.
11 деца са върнати за постоянно в класните стаи в резултат на работата по механизма за включване в образователната система. Допълнително училището ще получи 26 000 лв. за работа с деца от уязвими групи.
Министърът на образованието Красимир Вълчев отбеляза, че гимназията в Нова Загора е една от общо 140-те професионални учебни заведения, които се ремонтират по ОП „Региони в растеж“. „Този програмен период са приоритизирани професионалните училища“, заяви министърът и добави, че в областта са отпуснати общо 15 млн. лв. европейски средства.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Погребение на бившия президент на Зимбабве Робърт Мугабе. 14 септември 2019 година
Погребение на бившия президент на Зимбабве Робърт Мугабе. 14 септември 2019 годи...

ВИДЕО
Кмет на годината 2019
Кмет на годината 2019
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.