НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 05:33


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Общинските съветници от ГЕРБ – Смолян: Едва ли има по-лицемерна и непристойна опозиция от тази в Смолян

Общинските съветници от ГЕРБ – Смолян: Едва ли има по-лицемерна и непристойна опозиция от тази в Смолян

17 Юли 2019 | 14:39 | Агенция "Фокус"
Смолян. Едва ли в страната има по-лицемерна и непристойна опозиция, с лъжи, полуистини и внушения да се опитва да саботира най-значителното събитие за страната, се казва в декларация на групата на общинските съветници от ГЕРБ в Смолян по повод трето поред извънредно заседание на Общински съвет в Смолян във връзка с Роженския събор. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ – Смолян.
„За пореден път сме изправени пред абсурдна ситуация да ни се предлагат решения, които не са в нашата компетентност. Съдебната практика е еднозначна, а подобни решения страдат от съществени недостатъци, водещи актовете до най-тежките пороци, познати в правната доктрина. Категорично отказваме да участваме в този политически фарс, скалъпен от опонентите КРОС, БСП и едно политическо издание, с цел да провалят най-мащабното културно събитие на България за годината“, се казва в документа, прочетен от ръководителя на групата Ангел Безергянов.
В декларацията се подчертава, че Роженският събор в същността си е обединително събитие, а опозицията всячески прокарва разделителни тези в съзнанието на всички, които искат да почерпят сила от изконните български традиции. „Размивате границата между истина и неистина, опитвате се да внушите подозрения за нечиста сделка, знаейки чия е собствеността на Роженските поляни. Опитвате се за пореден път да игнорирате факта, че терените не са общински. Нали знаете, че само за комунистите собствеността е без значение, а тя е частна и е предадена в аренда на Сдружение „Рожен – наследство в бъдещето“. Именно заради това община Смолян партнира с това сдружение, а не с някой друг. Идеологията на противното ви политиканство този път е тотално сбъркана“, пише в декларацията.
Според съветниците от ГЕРБ мотивите в докладната се основават не на заинтересованост от общинския бюджет, който опозицията би похарчила до стотинка в неистовата й жажда за власт.
„Съборът на Рожен е повече от това, което сте всички вие, взети заедно. Той не е дребнотемие за дребни души с краткосрочни планове за власт. Той е повече от всички в тази зала. Имало го е и преди нас, ще го има и след нас“, каза Безергянов.
В заключение той подчерта, че общинските съветници от ГЕРБ в Общинския съвет, декларират пълната си подкрепа за предстоящото национално събитие. „Надяваме се на Роженските поляни да се съберат българите, които милеят за традициите ни, за песните, танците и музиката ни. Надяваме се да дойдат и чужденци, които искат да ни опознаят такива, каквито сме в Родопите и България“, заяви Безергянов.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Смолян: Общинският съвет ще проведе заседание за участието на Общината в Събора на народното творчество и животновъдство „Рожен”

Смолян: Общинският съвет ще проведе заседание за участието на Общината в Събора на народното творчество и животновъдство „Рожен”

17 Юли 2019 | 08:23 | Агенция "Фокус"
Смолян. Общинският съвет ще проведе заседание от 09.00 часа в Сесийна зала на Община Смолян. Това съобщиха от Общината. В дневния ред е включена една точка – запознаване на общинските съветници с участието на Община Смолян в организирането и провеждането на Събор на народното творчество и животновъдство „Рожен” 2019 година и вземане на конкретни решения, която е внесена от група общински съветници.

„Фокус” припомня, че на 5 юли бе планирано заседание на Общински съвет – Смолян със същия дневен ред, но заради отхвърлянето му заседанието бе отложено. След това за ден последваха три пресконференции в Смолян – на кмета Николай Мелемов, на общинските съветници от КРОС и БСП и на ДПС.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Енманюел Макрон и Доналд Тръмп обядваха преди срещата на Г-7 в Биариц. 24 август 2019 година
Енманюел Макрон и Доналд Тръмп обядваха преди срещата на Г-7 в Биариц. 24 август...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.