НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 01:08


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Бургас: Общинският съвет прие предложението за изграждането на гнездови платформи за бели щъркели

Бургас: Общинският съвет прие предложението за изграждането на гнездови платформи за бели щъркели

26 Март 2019 | 12:40 | Агенция "Фокус"
Бургас. Общинският съвет прие предложението за изграждането на гнездови платформи за бели щъркели, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. Община Бургас ще изработи 10 броя метални конструкции (гнездови платформи), като материалите необходими за изграждането ще бъдат предоставени от дарители безвъзмездно на Община Бургас. Изграждането и монтажът ще бъдат извършени от местната администрация. Точките на гнездовите платформи ще бъдат посочени от представители на Регионалния исторически музей, Българско дружество за защита на птиците и Регионална Инспекция по околната среда и водите. Срокът на изпълнение е до 08 април 2019 година.
Мария КУРТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Живко Табаков, Общински съвет - Бургас: Призовавам да се обърне внимание на хората в района на ул. „Фердинандова“, защото зелената площ трябва да остане

Живко Табаков, Общински съвет - Бургас: Призовавам да се обърне внимание на хората в района на ул. „Фердинандова“, защото зелената площ трябва да остане

26 Март 2019 | 11:36 | Агенция "Фокус"
Бургас. Призовавам да се обърне внимание на хората в района на ул. „Фердинандова“, защото зелената площ трябва да остане. Това каза по време на днешното заседание на Общински съвет – Бургас общинският съветник Живко Табаков, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. Изказването му е относно докладна записка за Разрешение за изменение на ПУП-ПРЗ за УПИ VI, кв. 38 по плана на жк. „Възраждане“ и частично изменение на уличната регулация на ул. „Фердинандова“, в обхват на кв. 38 по плана на жк. „Възраждане“.
Табаков заяви, че ако тази докладна бъде приета ще я нарича „Фердинандова гейт“ и ако внесеното предложение за възлагане на ПУП бъде прието, ще осакати улица „Фердинандова“ и излаза ѝ към бул. „Мария Луиза“. „Става въпрос за долната част на „Фердинандова“, която винаги е била затворена, през 2000 година е изграден план, който разширява градинката. Смятам че Общината се е забавила да обезвъзмезди собствениците, но ние трябва да гледаме за в бъдеще, това е главна улица и тя няма как да не става пренатоварена с времето. Нека да не забравяме проблема във жк „Възраждане“, където няма паркоместа", посочи Табаков. Той добави, че вчера е имало внесена жалба от живущи. Табаков заяви, че е хубаво да остане зелена площ, защото оазисът там е единственият за деца и стимулът е много голям. Докладната записка не беше приета с 9 гласа „за“, 9 „против“ и 24 „въздаржали се“.
Мария КУРТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Тристранна среща на президентите на Русия, Турция и Иран в Анкара. 16 септември 2019 година
Тристранна среща на президентите на Русия, Турция и Иран в Анкара. 16 септември ...

ВИДЕО
Кмет на годината 2019
Кмет на годината 2019
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.