НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 07:35


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пазарджик: В Панагюрище ще се проведе Международна научна конференция на тема „Проф. Марин Дринов – учен, общественик, държавник”

Пазарджик: В Панагюрище ще се проведе Международна научна конференция на тема „Проф. Марин Дринов – учен, общественик, държавник”

19 Октомври 2018 | 10:11 | Агенция "Фокус"
Панагюрище. В града се открива Международна научна конференция на тема „Проф. Марин Дринов – учен, общественик, държавник”, посветена на 180-та годишнина от рождението на големия български учен, виден общественик и държавник. Това каза за Радио „Фокус“ – Пазарджик директорът на Историческия музей в Панагюрище доц. д-р Атанас Шопов. Той обясни, че организатори на научния форум са Община Панагюрище, Исторически музей – Панагюрище, Българската академия на науките, Харковския национален университет „В. Н. Каразин“, Института за исторически изследвания при БАН. „Официалното откриване на конференцията е в 13.00 часа в Исторически музей – Панагюрище. Заявени за участие са 21 доклада и научни съобщения от учени и изследователи от различни научни институции и университети в България и Украйна. Резултатите от своите проучвания ще представят както утвърдени учени, така и млади изследователи. Със заявените теми в програмата са оформени няколко тематични кръга, в рамките на които ще бъдат разисквани въпроси от живота, делото и времето на видния историк, филолог и фолклорист. Ще бъде отделено специално внимание на мястото на Марин Дринов в историографията на България, Украйна и Русия и в народната памет“, коментира доц. Шопов. Той уточни, че на форума, който ще продължи и утре, със свои изказвания ще се представят и двама от преките наследници на панагюрския род Дринови.
Ваня НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пазарджик: Международна научна конференция „Проф. Марин Дринов – учен, общественик, държавник“ ще се проведе в Панагюрище

Пазарджик: Международна научна конференция „Проф. Марин Дринов – учен, общественик, държавник“ ще се проведе в Панагюрище

19 Октомври 2018 | 08:15 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. В Панагюрище, родното място на проф. Марин Стоянов Дринов, на 19 и 20 октомври, ще се състои Международна научна конференция на тема „Проф. Марин Дринов – учен, общественик, държавник”, посветена на 180-та годишнина от рождението на големия български учен, виден общественик и държавник. Това каза за Радио „Фокус“ – Пазарджик директорът на Историческия музей в Панагюрище доц. д-р Атанас Шопов. Той обясни, че организатори на научния форум са Община Панагюрище, Исторически музей–Панагюрище, Българската академия на науките, Харковския национален университет „В. Н. Каразин“, Института за исторически изследвания при БАН. „Официалното откриване на конференцията ще се състои на 19 октомври 2018 година, в 13:00 часа, в Исторически музей – Панагюрище.
Заявени за участие са 21 доклада и научни съобщения от учени и изследователи от различни научни институции и университети в България и Украйна. Резултатите от своите проучвания ще представят както утвърдени учени, така и млади изследователи. Със заявените теми в програмата са оформени няколко тематични кръга, в рамките на които ще бъдат разисквани въпроси от живота, делото и времето на видния историк, филолог и фолклорист. Ще бъде отделено специално внимание на мястото на Марин Дринов в историографията на България, Украйна и Русия и в народната памет“, коментира доц. Шопов. Той уточни, че на форума със свои изказвания ще се представят и двама от преките наследници на панагюрския род Дринови.
Ваня НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.