НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 18:07


СВЪРЗАНИ МНЕНИЯ

Министър Нено Димов: За министерския пост ме предложиха Красимир Каракачанов като лидер на ВМРО и „Патриотите“

Министър Нено Димов: За министерския пост ме предложиха Красимир Каракачанов като лидер на ВМРО и „Патриотите“

9 Февруари 2018 | 16:30 | Радио „Фокус“
Министърът на околната среда и водите Нено Димов в интервю за Радио „Фокус“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Нено Димов: Има тежък дисбаланс между устойчивостта на околната среда и Брутния вътрешен продукт, който е измерител на икономиката

Министър Нено Димов: Има тежък дисбаланс между устойчивостта на околната среда и Брутния вътрешен продукт, който е измерител на икономиката

9 Февруари 2018 | 11:30 | ТВ Европа, „Свободна зона“
Нено Димов – министър на околната среда и водите, в интервю за предаването „Свободна зона“ по ТВ Европа

Водещ: На теория това, което разгръщат като протестни действия „Зелените“, беше предвидимо. Не само беше предвидимо, но като че ли можеше много точно да бъде разположено като градация на искания и най-вече на мобилизиране на обществена енергия за протести.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Нено Димов: Целта е за следващия отоплителен сезон на пазара да не се допуска гориво с лошо качество

Министър Нено Димов: Целта е за следващия отоплителен сезон на пазара да не се допуска гориво с лошо качество

6 Февруари 2018 | 09:00 | Bulgaria on Air, „България сутрин“
Нено Димов – министър на околната среда и водите, в интервю за предаването „България сутрин“ по Bulgaria on Air

Водеща: През последните седмици във фокуса на гражданското недоволство се оказа министърът на околната среда и водите Нено Димов – протести в защита на парк „Пирин“, протести срещу мръсния въздух и искания за оставка.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Нено Димов: Има хора, на които им пука за Пирин, но протестите са политически

Министър Нено Димов: Има хора, на които им пука за Пирин, но протестите са политически

1 Февруари 2018 | 18:30 | БТВ, „Лице в лице“
Нено Димов – министър на околната среда и водите, в интервю за предаването „Лице в лице“ по бТВ

Водещ: Нено Димов, екоминистър, е първият ми гост днес. Здравейте и добре дошли.
Нено Димов: Добре заварили, здравейте.
Водещ: За пореден път дишаме много мръсен въздух днес в София и в много други градове, разбира се. Има ли някакъв изход? Аз гледам за някакви, слушам за някакви мерки, омагьосан кръг ми се струва сякаш?
Нено Димов: Няма изход, който да е утре. Няма изход, който да е други ден. Но на практика, аз тук дори съм си подготвил, примерно от 21 декември какво сме направили заедно и съвместно със Столична община като проверки. На практика сме проверили 45 обекта, от които 27 автосервиза, 17 пункта за вторични суровини и един цех, ако си спомняте, за продажбата на такива от дограма материали.
Водещ: Да.
Нено Димов: Всъщност в този цех намерихме множество нарушения. Там е създаден акт за 15 000 лв.
Водещ: Това са обекти, в които се горят неразрешени неща, така ли?
Нено Димов: Да. Днес например в автосервизите, мисля, че в 20 общо обекта, те са купили печки, в които горят масло, което е от старите автомобили, но самото то е забранено като гориво, така че то неможе да бъде горено. И на практика, общата стойност на това, което само реалната инспекция в София е направила за тези проверки, защото отделно е Столичният инспекторат, с който ходим заедно на проверки, полицията и прочие, 142 000 лева са глобите, които са наложени на тези 20 обекта. Тоест съвсем сериозно сме започнали това нещо. Казвам го това, от 21 декември, имайки предвид, че имаше коледни и новогодишни празници, до буквално края на януари.
Водещ: Въпросът е вие имате ли представа или, как да се каже, някакво изследване тези обекти в каква степен правят въздуха ни мръсен? Ето това е въпросът.
Нено Димов: Всъщност много добър въпрос за днешния ден, защото буквално преди няколко часа имахме много интересна и много важна среща. На практика, по моя инициатива поканих кметът г-жа Фандъкова, учени от Българска академия на науките, всъщност директорът на НИМХ, деканът в Софийски университет „Физическия факултет“ и гражданската инициатива на Стефан Димитров, който развива тази мрежа за граждански контрол на качеството на въздуха в страната, и стигнахме до едно много важно заключение – учените от НИМХ и от Физическия факултет да се опитат да интегрират информацията, която се събира от тази мрежа, голяма, за качеството на въздуха, която е голяма, защото е евтина – 80 лева струва един и мериха едни прахови частици, влажност, температура, но не е достатъчно /…/.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Протест в Париж на
Протест в Париж на "жълтите жилетки". 15 декември 2018

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.