НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 21:38


СВЪРЗАНИ МНЕНИЯ


Президентът Росен Плевнелиев: Моята позиция не беше „срещу“ Русия, а „за“ мир

Президентът Росен Плевнелиев: Моята позиция не беше „срещу“ Русия, а „за“ мир

21 Януари 2017 | 14:00 | Панорама, БНТ
Президентът Росен Плевнелиев в интервю за „Панорама“ по БНТ.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Президентът Росен Плевнелиев: Големи грешки в своя мандат не съм допускал

Президентът Росен Плевнелиев: Големи грешки в своя мандат не съм допускал

15 Януари 2017 | 12:00 | БНР, "Неделя 150"
Росен Плевнелиев - президент на Република България, в интервю за предаването "Неделя 150" на БНР

Водещ: Един президент не се оценява по неговата популярност. Преди всичко се оценява по това какво обществото е постигнало в неговия мандат. С тези думи преди време Росен Плевнелиев сам зададе критерий, по който да бъде оценяван в края на мандата си. Седмица преди да предаде властта на следващия държавен глава, Росен Плевнелиев е гост на "Неделя 150". Добре дошли, г-н президент.
Росен Плевнелиев: Благодаря за поканата и за мен е чест в последните дни от моя мандат да отговарям на вашите въпроси, знаейки, че българският народ обича своето национално радио и от мен думи на благодарност за това, че вие дигнахте истината и обективната журналистика като кауза.
Водещ: Темата Русия, така се случи, доминира финала на вашия мандат. Явно динамиката ще бъде голяма до последно. Преди ден вашият наследник Румен Радев даде най-категоричната си до момента позиция по отношение на европейските санкции спрямо Русия, казвайки, че България е за тяхната отмяна. Точно обратното на това, което вие го посъветвахте.
Росен Плевнелиев: Президентът Радев е все още избран, но не е встъпил в длъжност и, разбира се, ще трябва да се прави голямата разлика. Защото сега той все още може да бъде по-креативен, по-широко скроен в своите изказвания. Хубаво е, че дава интервюта и хубаво е, че говори както вътрешно, така и в международен аспект. Но също така трябва да е ясно, че от 22-и нататък всяка негова дума, всяка запетайка, всяка негова позиция автоматически става държавната позиция на България. Затова, разбира се, въпросът, който вие поставихте, е изключително интересен, мнопластов.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Президентът Росен Плевнелиев: Да си обединител на нацията означава да не допускаш безобразията, като си затваряш очите

Президентът Росен Плевнелиев: Да си обединител на нацията означава да не допускаш безобразията, като си затваряш очите

12 Януари 2017 | 09:00 | Нова телевизия, "Здравей, България"
Росен Плевнелиев, президент на Република България, в интервю за предаването „Здравей, България“ на Нова телевизия

Водещ: „Здравей, България“ в Президентството. Намираме се в библиотеката на Президентството, непосредствено до един кът, където е всъщност бюрото, работното място на първия демократично избран президент д-р Желю Желев. Наш домакин, разбира се, е действащият президент Росен Плевнелиев. Само след дни караулът се сменя, подавате щафетата на следващия. Добро утро.
Росен Плевнелиев: Добро утро.
Водещ: И ви благодаря, че заставате пред въпросите на зрителите на „Здравей, България“ и на Нова телевизия.
Росен Плевнелиев: И аз ви благодаря, това е първото интервю, което правим тук в президентската библиотека. Гордея се, че съм президентът, който създаде съвета на президентите и президентската библиотека в България. Тя има своя дълбок смисъл. Скромна, но тя ще събере пълната информация за президентската институция – подаръците, ордените, медалите, посланията, интервютата, речите на държавните глави, по един достоен начин за туристите, за студентите, за младите и старите.
Водещ: Много въпроси, г-н президент.
Росен Плевнелиев: Готов съм.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Путин Тръмп Хелзинки. 16 юли 2018 г.
Путин Тръмп Хелзинки. 16 юли 2018 г.

ВИДЕО
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща катерица
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.