НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 00:28


СВЪРЗАНИ МНЕНИЯ

Доц. д-р Явор Шопов: Библейският потоп и строежът на Вавилонската кула е напълно възможно да са се случили в района на Черно море

Доц. д-р Явор Шопов: Библейският потоп и строежът на Вавилонската кула е напълно възможно да са се случили в района на Черно море

28 Декември 2014 | 06:02 | Агенция „Фокус”
Доц. д-р Явор Шопов, директор на Института по древни цивилизации в София и ръководител на Университетски център по космически изследвания и технологии към Софийския университет „Св. Климент Охридски”, пред Агенция „Фокус”

Фокус: Доц. Шопов, какво събитие може да предизвика толкова значим природен катаклизъм като Библейския потоп?
Явор Шопов: Ние сме анализирали всички възможни механизми и се оказва, че такъв тип събитие не може да се предизвика от земен феномен. Не е възможно валежът да се повиши толкова драстично на територията на цялата Земя. Дори и цялата вода, която е в атмосферата на Земята да се извали в един конкретен район, това отново е недостатъчно, за да се повиши морското ниво. Сценарият, който е описан в Библията всъщност е глобален. Той съществува в много древни митологии, като най-старата писмена версия е на кутите. Това е един народ, който е владял Шумер в продължение на 125 години. Всъщност това са прадедите на кутригурите, които са описани в Кубратова България като един от клоновете на прабългарите.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Доц. д-р Явор Шопов: Ако България стане член на Европейската космическа агенция,  това ще отвори достъп до 17 хил. много висококвалифицирани позиции за работа в нея

Доц. д-р Явор Шопов: Ако България стане член на Европейската космическа агенция, това ще отвори достъп до 17 хил. много висококвалифицирани позиции за работа в нея

22 Ноември 2014 | 14:11 | Агенция "Фокус"
Доц. д-р Явор Шопов, ръководител на Университетски център по космически изследвания и технологии към Софийския университет „Св. Климент Охридски”, пред Агенция „Фокус”

Фокус: Доц. Шопов достатъчни ли са средствата, с които Университетският център по космически изследвания и технологии извършва своята работа?
Явор Шопов: Те не само, че не са достатъчни, но просто такива средства няма, освен заплатите. Тук нямаме средства дори за компютри.
Фокус: Какви дейности извършвате в центъра и липсата на средства възпрепятства ли работата ви, за да разгърнете пълния си потенциал?
Явор Шопов: Разбира се, че възпрепятства.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Френски фенове празнуват титлата на страната си на Световното първенство по футбол в Русия. 15 юли 2018 година
Френски фенове празнуват титлата на страната си на Световното първенство по футб...

ВИДЕО
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща катерица
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.