НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 16:36

СВЪРЗАНИ МНЕНИЯ

Д-р Емилия Баева: Системата за електронен прием на деца в детските заведения в Добрич се ползва и от българи в чужбина

Д-р Емилия Баева: Системата за електронен прием на деца в детските заведения в Добрич се ползва и от българи в чужбина

18 Април 2017 | 07:00 | Радио "Фокус"-Варна
Д-р Емилия Баева, зам.-кмет „Хуманитарни дейности“ в Община град Добрич, в интервю за Радио „Фокус“ – Варна.
Фокус: Общината както всяка година е организирала интересна културна програма за Великденските празници?
Д-р Емилия Баева: Както винаги Община град Добрич предлага една комплексна програма за Цветница и Великден. Голяма част от събитията, които организирахме, вече отминаха. Мисля, че бяха посрещнати с много голям интерес. Аз бих искала да спомена това, което предстои. Това, което за първи път прави Община град Добрич, е да има органов концерт. Великденският органов концерт е тази вечер в 19.00 часа в зала „Добрич“ – Мария Славова – орган, Светлана Анчева – обой, и гост солист тенор е Георгиус Филаделфевс от Гърция.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Д-р Емилия Баева: Тази година за първи път ще приложим електронно класиране за прием в детските ясли и в първите групи на детските градини

Д-р Емилия Баева: Тази година за първи път ще приложим електронно класиране за прием в детските ясли и в първите групи на детските градини

23 Февруари 2017 | 07:00 | Радио "Фокус"
Д-р Емилия Баева, зам.-кмет „Хуманитарни дейности“ в Община град Добрич, в интервю за Радио „Фокус“ – Варна .
Фокус: Община град Добрич въвежда за първи път електронно записване на деца за детските градини. Кога започва да работи системата, ще има ли тестов период?
Д-р Емилия Баева: Тази година за първи път ще приложим електронно класиране за прием в първите групи на детските градини, разбира се и в детските ясли. Сроковете, които сме обявили и публикували на сайта на Общината, са съгласно изискванията на новия Закон за предучилищно и училищно образование. Системата ще стартира на 1 март като първата седмица до 8 март включително системата ще бъде тествана, за да бъдат изчистени всички възможности за грешки, както и персоналът, който ще приема и обработва документите, да се запознаят съвсем практически, а не както досега само теоретично сме запознали с възможностите на системата. От 9 март започва истинският прием на подадени заявления като ние ще обявим до тогава свободните места. Ние говорим за прием в първа група, т.е. ние ще обявим във всички детски градини в нашия град според предвиденото за броя на първите групи, дали една или две в съответната детска градина, ще обявим броят на свободните места. Бих искала да кажа, че те ще бъдат 25. В една група ще бъдат приемани до 25 деца. Когато броят на подалите заявления за детска градина е над тази цифра, ще обявяваме, че в съответната група няма повече свободни места и повече деца няма да бъдат приемани.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Д-р Емилия Баева: Успешно завърши приемът на деца в детските градини и ясли в Добрич

Д-р Емилия Баева: Успешно завърши приемът на деца в детските градини и ясли в Добрич

6 Юли 2016 | 07:00 | Радио "Фокус" - Варна
Д-р Емилия Баева, зам.-кмет „Хуманитарни дейности“ в Община град Добрич, в интервю за Радио „Фокус“ – Варна
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Френският президент Еманюел Макрон изнесе реч пред Конгреса на САЩ. 25 април 2018 година
Френският президент Еманюел Макрон изнесе реч пред Конгреса на САЩ. 25 април 201...

ВИДЕО
Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии-информационна агенция“
Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии-информационна агенц...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.