НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 02:06


СВЪРЗАНИ МНЕНИЯ

Станислав Благов: Егоцентризмът на лидерите на десницата е в основата на състоянието, в което тя се намира

Станислав Благов: Егоцентризмът на лидерите на десницата е в основата на състоянието, в което тя се намира

14 Май 2013 | 14:39 | Агенция "Фокус"
Бившият член на СДС и настоящ кмет на Община Свищов Станислав Благов пред Агенция „Фокус” относно резултата, който получи традиционната десница на тазгодишните парламентарни избори и защо се стигна до тук.

Фокус: Г-н Благов, за първи път от началото на прехода преди 23 години традиционната десница в лицето на СДС и ДСБ не е представена в Народното събрание. Как се стигна до това?
Станислав Благов: До тук се стигна заради недобри практики, послания, ходове, действия, изключителен егоцентризъм от страна на всички лидери на десницата, не само на един. Не може да бъде упреквано обществото тогава, когато през първите години на прехода ги предпочиташе, когато събираха повече от 1 милион наши сънародници по площади и митинги за подкрепа на традиционната десница. Те организираха прехода на България и я поставиха на пътя на евроатлантическата ориентация. Как изведнъж същите тези хора не предпочитат традиционната десница? Очевидно всеки трябва да си направи извода. Сегментацията и разделянето, които се получиха в годините, са основна причина за това разцепление. Случаят с десницата вече е патологичен. Много е трудно да има възможност за възраждане. Това е много тревожно и освен всичко останало е и много тъжно. Егоцентризмът, който е обхванал абсолютно всички лидери на десницата без изключение, е в основата на сегашното състояние на традиционната десница. В последно време се опитахме да организираме единство, не само като дума, фразеология, не само като някакъв политически субект, а като идея за мобилизация, за полагане на усилия в тази посока.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Станислав Благов: Това не е краят на СДС, а началото на края на това ръководство

Станислав Благов: Това не е краят на СДС, а началото на края на това ръководство

27 Ноември 2012 | 14:05 | Агенция "Фокус"
Кметът на Община Свищов Станислав Благов пред Агенция „Фокус” за скандалите в СДС.

Фокус: Г-н Благов, как гледате на скандалите в СДС?
Станислав Благов: Ужасна среда. Според мен това е изключително неадекватно поведение от страна на това ръководство на СДС и аз намирам за изключително глупаво решението да се изключват трима от най-активните депутати в Народното събрание, в това число и нашият депутат от Свищов, който е избран от Великотърновски многомандатен избирателен район – д-р Ваньо Шарков. Аз съм изключително скандализиран. Нашата община и в град Свищов е една от най-стабилните организации на СДС и това не се дължи толкова много на мен като кмет, за това, че имах възможността да бъда три мандата и вече четвърти кмет на общината, а се дължи на една изключителна сплотеност и една компактност от страна на организацията на СДС, в която без съмнение основна позиция заемаше и нашият депутат Ваньо Шарков. Аз съм изумен от това поведение на ръководството и без съмнение с всички онези способности, които имаме, ние ще отреагираме към това ръководство.
Днес имах възможността да разговарям с Румен Христов, тъй като председателят не ми вдигна телефона, за да изразя позицията на една такава стабилна организация. Като казах стабилност, веднага искам да подчертая, че тя се дължи на нещо много важно – ние в свищовската организация от 1989-1990 г., когато създавахме СДС като организация, не сме отлюспвали, не сме изхвърляли никого. Вярно е, че нямаме право да разсъждаваме и да се разглеждаме като национални политици от Свищов – далеч от столицата, но аз си мисля, че този провинциален дух е обладал и ръководството на СДС. В момента всъщност това е едно ръководство, което е подвластно на друга политическа партия.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Станислав Благов: Държавата да дофинансира общините заради зимната обстановка

Станислав Благов: Държавата да дофинансира общините заради зимната обстановка

14 Февруари 2012 | 15:02 | Радио "Фокус"
Станислав Благов, кмет на Свищов, в интервю за предаването „Това е България” на Радио „Фокус”

Водещ: Господин Кмете, как се справяте с последиците на усложнената зимна обстановка?
Станислав Благов: Тежка зима, която и не свършва, за съжаление. Опитваме се да полагаме усилия, координираме с областните служби във Велико Търново, със стопанските субекти на територията на нашата община, с органите на РПУ. Всъщност общината, както се казва, е на крак, така че да може да се справи с тежката зимна обстановка. Не за първа година е такава ситуацията в Свищов, но някак си тази година е по-продължителна зимата и това изисква много повече ресурси, които ние трябва да влагаме. Като цяло пътищата и пътните отсечки на територията на град Свищов са добри. На последния – преди час – разговор с 15-те кмета на населените места получих уверението, че при тях ситуацията също е нормална при зимни условия. Големият проблем и голямото изпитание остава река Дунав. Вече имах повод да споделя и с вас, и с вашите слушатели, че ако замръзне реката цялостно, 100-процентово, може да се появят много сериозни проблеми. И както се казва – всяко зло само не идва. При пролетните разтапяния на снегове и на ледове се очаква сериозно повишаване на реката...
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Станислав Благов: Балотажът е необходим на Свищов

Станислав Благов: Балотажът е необходим на Свищов

25 Октомври 2011 | 10:48 | Радио "Фокус"
Станислав Благов, кандидат-кмет, издигнат от Коалиция „За Свищов”, в интервю за предаването „Добро утро, България” на Радио „Фокус”

Водещ:Г-н Благов, всъщност много малко не достигна, за да спечелите кметското място на първи тур. Това разочарова ли Ви или го очаквахте като резултат?
Станислав Благов: Не, в никакъв случай, резултатът не може да бъде разочароващ, той е просто изключителен. И аз използвам повода да благодаря на моите съграждани. И не го правя куртоазно, защото така се прави, а го правя с цялата убеденост на онази благодарност, която е необходима при такъв случай. Защото вотът беше точно същият, както и през 2007 година. И това наистина ме задължава изключително много към моите съграждани и съм изключително благодарен за това огромно доверие, което те ми дават на миналия първи тур за избори. Той беше в размер на около 8 270 гласа. Всъщност точно толкова, колкото през 2007 година. И аз смятам, че поради тези грешки, които бяха направени в бюлетините и може би, умишлено, реализирани такива, по-скоро посочени като грешки, а си бяха реални гласове за мен.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Пороен дъжд наводни Капалъ чарши. 17 август 2019 година
Пороен дъжд наводни Капалъ чарши. 17 август 2019 година

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.