НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 18:45


СВЪРЗАНИ МНЕНИЯ

Бойко Борисов: С действията по случая "Ахмед Емин" управляващите продължават да сриват доверието

Бойко Борисов: С действията по случая "Ахмед Емин" управляващите продължават да сриват доверието

20 Октомври 2008 | 16:22 | Агенция "Фокус"

Бившият главен секретар на МВР ген. Бойко Борисов, сега кмет на София и лидер на ГЕРБ пред Агенция “Фокус” - за случая със смъртта на Ахмед Емин, и действията на службите за сигурност.Фокус: Ген. Борисов, като бивш главен секретар на МВР – какво ще кажете за действията по случая „Ахмед Емин”?
Бойко Борисов: За толкова години работа в МВР си мислех, че случаят „Белнейски” ще бъде поука за управляващите. За съжаление те не само, че не са си извадили поука, но продължават да сриват устоите не само на държавата, но и елементарното доверие на обикновените полицаи, следователи, дознатели и прокурори към това, което вършат. Когато генералният комисар казва, че няма значение къде е извършено едно местопрестъпление, това вече говори за голям умисъл, за огромен натиск върху полицейските и разследващите органи, както и върху техните действия.
За „А” и „Б” в криминалистиката се счита, че запазването на местопрестъплението, всеки детайл около него и анализа му е от първостепенна важност за хода на разследването. Знае се, че при подобни случаи трябва веднага да се образува дознание по член 115 от Наказателния кодекс. Незабавно трябва да се направят не само балистични експертизи, но и експертизи за психотропни вещества, за наркотици. Да се вземат от стените, от местата в близост веществени доказателства – за да се види дали е имало борба.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бойко Борисов: Само споменаването на хипотезата за коалиция с БСП ме обижда

Бойко Борисов: Само споменаването на хипотезата за коалиция с БСП ме обижда

19 Октомври 2008 | 12:42 | RE:TV, „Re:Start”
Бойко Борисов, кмет на София


Водещ: Добре дошъл в студиото на Бойко Борисов.
Бойко Борисов: Добър ден.
Водещ: Добър ден. Анонсирахме разговора с вас ще има ли дебат между Бойко Борисов и Сергей Станишев, но истината е, че имаме страшно много теми, по които да говорим, и няма как, г-н Борисов, да не започнем разговора с вас по това, което стана в петък, смъртта на Ахмед Емин.
Бойко Борисов: Отговарям на първия ви въпрос. Аз още от по-миналата събота чакам Станишев да ме извика в Министерски съвет да дебатираме по всички проблеми. Той, ако иска да си прави шоу и с неговите PR компании, които работят за него за милиони левове държавни пари, които плати, няма да стане. В Министерски съвет п проблемите...
Водещ: БСП знаете отвърнаха на удара...
Бойко Борисов: Аз последната година или две съм участвал в десетки дебати. Той можеше да се яви на дебати с мене, когато представяше Бриго Аспарухов преди една година и всеки ден се явявах на дебат. Тогава той се криеше зад него, преди това се кри зад Татяна Дончева. Така че когато на него му е кеф, няма да стане.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

На колко фронта воюва Бойко Борисов

На колко фронта воюва Бойко Борисов

5 Октомври 2008 | 19:21 | Нова телевизия, "На четири очи"
Бойко Борисов, кмет на София и лидер на ГЕРБ, в интервю за предаването на Нова телевизия „На четири очи”

Водещ: Здравейте, в студиото вече е кметът на столицата и лидер на ГЕРБ господин Борисов. Здравейте, господин Борисов. Добре дошли.
Бойко Борисов: Добър ден на вашите зрители и на вас самата.
Водещ: Преди да започнем разговора с вас, ви предлагам да изгледаме един видеоматериал с акцентите на седмицата, койот подготви редакторът на предаването Мира Иванова, за да можем да очертаем и акцентите на нашия разговор с господин Борисов.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бойко Борисов: Македония трябва да намери разумен компромис с Гърция

Бойко Борисов: Македония трябва да намери разумен компромис с Гърция

29 Септември 2008 | 18:00 | Дневник, Македония

Интервю на Христо Ивановски с Бойко Борисов за вестник "Дневник", Македония
Бойко Борисов, кмет на София и неформален лидер на партия ГЕРБ е човек с необичайно интересна кариера. Може би неговите успехи в политиката се дължат точно на неговата впечатляваща кариера като каратист – спорт, за който е необходима огромна самодисциплина. В каратето е постигнал върха – има черен колан седми дан, бил е състезател, но и треньор на националния отбор и международен съдия. Познава се с почти всички големи каратисти в Македония от по-старото поколение.
Този карастист с добро тяло изгради доста успешна кариера в полицията, където получи и генералски чин, според стандартите на НАТО. Бил е държавен секретар на МВР, където постигна забележителни резултати в борбата срещу престъпността и корупцията. През 2006 година формира партия ГЕРБ, която в момента е най-силната партия в България. Разговорът с Борисов протече в неговия кметски кабинет (пълен с медали – някои за каратето, някои за неговото куче овчар), който се намира от прекрасната църква „Свети Александър Невски". Приказката с Борисов върви гладко, той е събеседник без задръжки. Но само на едно място се спъна.


”Дневник”: Кои са следващите предизвикателства пред Вас в политиката?
Бойко Борисов: Имаме една единствена цел – комунизмът да си отиде завинаги и да станем нормална европейска държава.
”Дневник”: Комунизмът не е ли приключил? Какво означава според Вас комунизъм днес в България?
Бойко Борисов: Може би въпросът е добър, защото самата комунистическа идея е добра, тя е утопия. Проблемът е с комунистическата червена номенклатура. Тя бе за Варшавския договор и за Икономическия съвет за взаимна помощ. Сега същите, децата на Политбюрото, са за НАТО и Европейския съюз. Къде е тук моралът, принципът, къде е политиката? До вчера обясняваха, че Америка е враг номер едно, а сега приятел номер едно. Те са същите хора, само, че сега управляват техните деца. В буквален смисъл.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
В Лондон се провежда протест за втори референдум за Брекзит. 19 октомври 2019 година
В Лондон се провежда протест за втори референдум за Брекзит. 19 октомври 2019 го...

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.