НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 17:27


СВЪРЗАНИ МНЕНИЯ

Бойко Борисов: Само споменаването на хипотезата за коалиция с БСП ме обижда

Бойко Борисов: Само споменаването на хипотезата за коалиция с БСП ме обижда

19 Октомври 2008 | 12:42 | RE:TV, „Re:Start”
Бойко Борисов, кмет на София


Водещ: Добре дошъл в студиото на Бойко Борисов.
Бойко Борисов: Добър ден.
Водещ: Добър ден. Анонсирахме разговора с вас ще има ли дебат между Бойко Борисов и Сергей Станишев, но истината е, че имаме страшно много теми, по които да говорим, и няма как, г-н Борисов, да не започнем разговора с вас по това, което стана в петък, смъртта на Ахмед Емин.
Бойко Борисов: Отговарям на първия ви въпрос. Аз още от по-миналата събота чакам Станишев да ме извика в Министерски съвет да дебатираме по всички проблеми. Той, ако иска да си прави шоу и с неговите PR компании, които работят за него за милиони левове държавни пари, които плати, няма да стане. В Министерски съвет п проблемите...
Водещ: БСП знаете отвърнаха на удара...
Бойко Борисов: Аз последната година или две съм участвал в десетки дебати. Той можеше да се яви на дебати с мене, когато представяше Бриго Аспарухов преди една година и всеки ден се явявах на дебат. Тогава той се криеше зад него, преди това се кри зад Татяна Дончева. Така че когато на него му е кеф, няма да стане.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бойко Борисов: Македония трябва да намери разумен компромис с Гърция

Бойко Борисов: Македония трябва да намери разумен компромис с Гърция

29 Септември 2008 | 18:00 | Дневник, Македония

Интервю на Христо Ивановски с Бойко Борисов за вестник "Дневник", Македония
Бойко Борисов, кмет на София и неформален лидер на партия ГЕРБ е човек с необичайно интересна кариера. Може би неговите успехи в политиката се дължат точно на неговата впечатляваща кариера като каратист – спорт, за който е необходима огромна самодисциплина. В каратето е постигнал върха – има черен колан седми дан, бил е състезател, но и треньор на националния отбор и международен съдия. Познава се с почти всички големи каратисти в Македония от по-старото поколение.
Този карастист с добро тяло изгради доста успешна кариера в полицията, където получи и генералски чин, според стандартите на НАТО. Бил е държавен секретар на МВР, където постигна забележителни резултати в борбата срещу престъпността и корупцията. През 2006 година формира партия ГЕРБ, която в момента е най-силната партия в България. Разговорът с Борисов протече в неговия кметски кабинет (пълен с медали – някои за каратето, някои за неговото куче овчар), който се намира от прекрасната църква „Свети Александър Невски". Приказката с Борисов върви гладко, той е събеседник без задръжки. Но само на едно място се спъна.


”Дневник”: Кои са следващите предизвикателства пред Вас в политиката?
Бойко Борисов: Имаме една единствена цел – комунизмът да си отиде завинаги и да станем нормална европейска държава.
”Дневник”: Комунизмът не е ли приключил? Какво означава според Вас комунизъм днес в България?
Бойко Борисов: Може би въпросът е добър, защото самата комунистическа идея е добра, тя е утопия. Проблемът е с комунистическата червена номенклатура. Тя бе за Варшавския договор и за Икономическия съвет за взаимна помощ. Сега същите, децата на Политбюрото, са за НАТО и Европейския съюз. Къде е тук моралът, принципът, къде е политиката? До вчера обясняваха, че Америка е враг номер едно, а сега приятел номер едно. Те са същите хора, само, че сега управляват техните деца. В буквален смисъл.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бойко Борисов: Програмата на ГЕРБ е представена на водещи експерти в Европа и САЩ за корекции

Бойко Борисов: Програмата на ГЕРБ е представена на водещи експерти в Европа и САЩ за корекции

21 Септември 2008 | 12:49 | БНР, „Неделя 150”
Бойко Борисов, кмет на София, в интервю за предаването „Неделя 150”
на БНР


Водещ: Г-н Борисов, предполагам, че е възможно да развиете вашата теза за „Топлофикация”, но преди това няколко общи политически въпроси. Макар че казват било несъвместимо г-н кметът и г-н председателят на партия да бъдат една и съща личност.
Бойко Борисов: Добър ден на вашите слушатели.
Водещ: Добър ден.
Бойко Борисов: Председател на партия ГЕРБ е г-н Цветан Цветанов, така както законът изисква. Вярно, никой не може да обясни защо законът е поставил това ограничение към кметовете. Но закон – изпълняваме го.
Водещ: На празника на София се случи така, че г-н Бойко Борисов не успя да се придвижи навреме, а премиерът Станишев остана в кабинката на въжен лифт край Благоевград. Дали ...
Бойко Борисов: На празника на София подписахме изключително важен договор с кмета на община Силистра и това беше един подарък за нашия град от страна на Силистра за започване извозването на балите.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бойко Борисов: На ниво община ние сме направили максимума

Бойко Борисов: На ниво община ние сме направили максимума

22 Август 2008 | 16:34 | БНР, "От петък до петък"
Бойко Борисов, кмет на София и лидер на ПП ГЕРБ пред БНР.

Водещ: Кметът на София и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна късно снощи с генералния директор на ОЛАФ Франц-Херман Брюнер. На пряката ни телефонна линия сега е генерал Борисов. Здравейте.
Водещ: Планирана ли беше тази среща с г-н Брюнер и какво си казахте до толкова, доколкото е възможно да повдигнете завесата?
Бойко Борисов: Да, аз разговарях през деня с г-жа Плугчиева и се знаеше, че ще има такава среща, така че всичко е в рамките на нормалното.
Водещ: Говорихте ли за...
Бойко Борисов: При неговата изключително напрегната програма и с многото срещи, които има.
Водещ: Говорихте ли за конкретни случаи? Все пак доколкото си спомням, останало ми е в паметта прословутите дела – „Топлофикация”, „Софийски имоти”, корупция, която разкрихте вие в общината, когато...
Бойко Борисов: С г-н Брюнер сме работили дълги години и в доста операции, и в прането на пари и особено в контрабандата на цигари, в големите операции с наркотици, които проведохме, арестите на международни трафиканти. Така че беше приятно да си поприпомним тези години и в същото време основните, знаете, че и в забележките на Европейската комисия и в доклада се казва не само да държавно, но и на общинско ниво корупцията.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Четвърта поредна нощ на безредици в Каталуния. 18 октомври 2019 г.
Четвърта поредна нощ на безредици в Каталуния. 18 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.