НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 22:30


СВЪРЗАНИ МНЕНИЯ

Любен Корнезов и Искра Фидосова за промените, свързани с въвеждането на фискалния борд

Любен Корнезов и Искра Фидосова за промените, свързани с въвеждането на фискалния борд

2 Юни 2011 | 08:25 | БНР, „„Преди всички”
Любен Корнезов, депутат от Коалиция за България; Искра Фидосова, съпредседател на парламентарната група на партия ГЕРБ - в интервю за предаването на БНР "Преди всички"

Водещ: Вчера депутатите създадоха временна комисия за промяна на Конституцията. Тази комисия трябва да прецени какви са необходимите промени, свързани с въвеждането на фискалния борд. Едно култово изречение вече се запомни. То е на вече избрания за заместник-председател на тази временна комисия - депутатът юрист от Коалиция за България Любен Корнезов, а то е, че Конституцията не е готварска книга. Добро утро, господин Корнезов.
Любен Корнезов: Добро утро на вас и слушателите.
Водещ: Дано не ви се разсърдят ранобудните домакини за сравнението с готварската книга.
Любен Корнезов: Защо, то е много точно.
Водещ: Смятате ли, че е излишна тази промяна и че гласовете, които се чуват, че всичко, свързано с този фискален борд, може да бъде уредено и през законодателството са верните коментари?
Любен Корнезов: Вижте, няма фискален борд. Това са неща, които се говорят в публичното пространство. Проектът, който е внесен от депутати на ГЕРБ и още 14 независими народни представители е всъщност един продукт на едно конституционно невежество.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Искра Фидосова: Кандидатите за членове на ВСС трябва да имат визия за реформата в съдебната система

Искра Фидосова: Кандидатите за членове на ВСС трябва да имат визия за реформата в съдебната система

27 Април 2011 | 06:00 | Агенция "Фокус"
За номинациите на ГЕРБ за членове на Висшия съдебен съвет и комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, както и за отговорностите им Агенция „Фокус” разговаря с председателя на правната комисия в парламента Искра Фидосова

Фокус: Г-жо Фидосова, защо се забави попълването на членовете на ВСС от квотата на парламента и назначаването на
Искра Фидосова: С последните промени, които приехме в Закона за съдебната власт от декември 2010 г., които са в сила от януари 2011 г., ние приехме промяна по отношение на изискванията за кандидати за членове на Висшия съдебен съвет и процедурата.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Искра Фидосова за това има ли хаос в правителството

Искра Фидосова за това има ли хаос в правителството

11 Април 2011 | 09:30 | БНТ, "Денят започва"
Искра Фидосова,зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ в интервю за предаването "Денят започва" на БНТ
Водещ: Добро утро казваме на Искра Фидосова, която е зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ и председател на една от най-важните комисии в Народното събрание, тази по правните въпроси. Здравейте.
Искра Фидосова: Здравейте.
Водеща: Госпожо Фидосова, вие сте знакова фигура в ГЕРБ, няма какво да се лъжем, как ви изглежда кабинета на ГЕРБ след последните скандали, подписването въобще на договора с руснаците стабилен ли е наистина или се клати, както твърди лидерът на БСП. Той казва цари пълен хаос.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Искра Фидосова за разговора й с Ваньо Танов

Искра Фидосова за разговора й с Ваньо Танов

17 Януари 2011 | 08:35 | БТВ, "Тази сутрин"
Искра Фидосова, депутат от ГЕРБ, в интервю за предаването "Тази сутрин" на БТВ

Водещ: Добро утро, госпожо Фидосова.
Искра Фидосова: Добро утро.
Водещ: Да започнем с разговора между вас и господин Ваньо Танов. Първият въпрос може би е съществува ли такъв разговор? Вие говорили ли сте си някога с Ваньо Танов по телефона?
Искра Фидосова: Аз съм си говорила многократно с господин Ваньо Танов. Говорила съм десетки пъти и по законодателни промени, и други разговори, които са във връзка с моята дейност като народен представител. Познаваме се с господин Танов повече от четири години. Водила съм разговор и съм си позволила да попитам за резултата от този конкурс. Питала съм за резултата едва когато конкурсът е приключил и когато оценките вече са записани.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Меркел и Орбан се срещнаха за Паневропейския пикник. 19 август 2019 г.
Меркел и Орбан се срещнаха за Паневропейския пикник. 19 август 2019 г.

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.