НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 17:44


СВЪРЗАНИ МНЕНИЯ

Иван Костов за това - имат ли почва идеите на Илиян Михов в България

Иван Костов за това - имат ли почва идеите на Илиян Михов в България

24 Януари 2010 | 11:33 | БНР, "Неделя 150"
Иван Костов, съпредседател на Синята коалиция и лидер на ДСБ

Водещ: Експремиерът, лидер на ДСБ Иван Костов. Добър ден.
Иван Костов: Здравейте.
Водещ: Здравейте. Ами току-що говорихме пак. Имаше доста интервюта и преди това с професор Илиян Михов. Изразихте някои опасения за това, че той не е запознат с нашата ситуация тук. Какво ще кажете сега?
Водещ: Да, ами ще ги потвърдя. Защото това, което той предлага като конкретна мярка за антициклична политика на БНБ разслабва валутния борд и е неприложимо. И поради тази причина законовозабранено. Но той не е информиран, че БНБ води антициклична политика, регулира паричното предлагане и кредитното предлагане. Има мощни инструменти за това. Те са задължителните банкови резерви, дефинициите и (...) процент на капиталова адекватност. Изобщо, има си инструменти БНБ. И най-важно, лошото е, че той не знае, че банката води антициклична политика.
Водещ: Добре, но истината е, че професор Михов, подчерта и преди минути, че няма да върви към никаква модификация на валутния борд.
Иван Костов: Така трябва. Но трябва да го повтаря поне няколко пъти, за да разсее всякакви съмнения, тъй като носи със себе си недоверие.
Водещ: Мислите ли, че професор Михов ще помогне, а тома е може би една от основните му задачи при идването му тука, за еврофондовете, усвояването на еврофондовете?
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Д-р Иван Костов: През 2009 г. болница „Шейново” отбеляза връх в ражданията за последните 20 години

Д-р Иван Костов: През 2009 г. болница „Шейново” отбеляза връх в ражданията за последните 20 години

1 Януари 2010 | 13:42 | Агенция „Фокус”
За раждаемостта, абортите, женската консултация и новите дейности в САГБАЛ „Шейново” Агенция „Фокус” разговаря с директора на болницата д-р Иван Костов.

Фокус: Д-р Костов, какво постигна болница „Шейново” през 2009 година?
Д-р Иван Костов: Първо се навършиха 75 години от създаването на болницата. Смятам, че за всичките години, благодарение на хората, които са работили в нея, тя се е доказала като водещо акушеро-гинекологично заведение в страната, като водещ родилен дом. През годината болницата може да се похвали с много добри резултати, най-вече в медицински план. За последните 20 години болницата бележи връх в ражданията. Надхвърляме 4100 раждания, което говори за нивото и качеството на работа в болницата. Това означава, че тя е предпочитана. Имаме приблизително 2000 пациенти повече в сравнение с миналата 2008 година. Имаме ръст на операциите с 15%. Тези цифри говорят сами за себе си и нямат нужда от коментар. През 2009 година болницата може да се похвали с ремонтирано родилно отделение, което покрива всички европейски стандарти. Болницата от няколко дни е сертифицирана от Министерството на здравеопазването като болница, в която може да се извършва и асистирана репродукция, което означава изкуствени инсеминации и инвитро. Болницата преди дни мина външен одит и най-вероятно ще бъде сертифицирана по ISO. Очакваме всеки момент да ни съобщят, че ще получим европейски сертификат за качество по ISO.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Иван Костов за това как се търгува подкрепа в парламента

Иван Костов за това как се търгува подкрепа в парламента

15 Декември 2009 | 08:53 | бТВ, „Тази сутрин”
Иван Костов, съпредседател на ПГ на Синята коалиция


Водещ: Експремиерът Иван Костов ни е на гости. Добро утро.
Иван Костов: Добро утро.
Водещ: На мен ми е малко трудно да изляза от предишния разговор. Надявам се ми помогнете. Последните новини, които излязоха от партията, която оглавявате, съмнения за сделка между Доган и ГЕРБ, така че Доган и неговата партия да не бъдат пипани за делата си през последните 8 години. Къде я видяхте тази сделка? Другата новина, по която задължително ще искаме коментар от вас, е за актуализацията на бюджета. Но да започнем с последните новини.
Иван Костов: Аз за сделка не бих стигнал чак до там, но съвсем очевидно е, че Доган прави опит да се сниши достатъчно да покаже, че е готов на много сериозни отстъпки, включително да се откаже от официалното управление на Движението за права и свободи и евентуално да направи сериозни стъпки по посока на ГЕРБ с оглед на това да спаси партията от преследване, специално нейната върхушка, от преследване на...
Водещ: Искате да кажете, че думите му, че трябва да си отиде и че е дошло време на младите са негова жертва?
Иван Костов: Аз мисля, че е точно това, да. Тоест с това той показва на ГЕРБ и на Бойко, на г-н Бойко Борисов, че е готов на всякакви отстъпки, включително и тази. Разбира се, това е само, как да кажа, само оферта за разбирателство, но сърцевината е в това, че Доган много се бои за това, че ДПС ще понесе тежки удари от една нормално вършеща си работата полиция, Държавна агенция за национална сигурност и прокуратура.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Иван Костов за акцизите и управлението на ГЕРБ

Иван Костов за акцизите и управлението на ГЕРБ

27 Ноември 2009 | 10:47 | БНТ, „Денят започва”
Иван Костов, лидер на ДСБ


Водещ: Продължаваме с г-н Иван Костов. Четохте ли интервюто на Васил Божков?
Иван Костов: Не.
Водещ: Да ви прочета малко.
Иван Костов: Не, не, не ме интересува.
Водещ: „Костов създаде корупция, Костов изпра много пари. Аз го обвинявам лично и мога да понеса отговорност, Костов винаги говори имагинерно, откровен лъжец, баща на корупцията”. В остър сблъсък влизате директно вие с най-богатия българин.
Иван Костов: Не, не влизам.
Водещ: Така изглежда.
Иван Костов: Знаете ли, колегите от СДС са много ядосани на това, защото вдигането на ставката беше предложение на Мартин Димитров и е тяхно. Демократи за силна България подкрепихме, разбира се, като коалиционни партньори, но те са авторите на предложението за вдигане.
Водещ: Нали не се криете зад...
Иван Костов: Аз не се крия, разбира се, аз съм гласувал заедно с всички останали.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Неочаквана ваканция
Неочаквана ваканция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.