НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 08:35


СВЪРЗАНИ МНЕНИЯ

Велизар Енчев, Георги Коритаров, Светла Василева, зрители в ТВ СКАТ – част трета

Велизар Енчев, Георги Коритаров, Светла Василева, зрители в ТВ СКАТ – част трета

25 Ноември 2008 | 12:30 | ТВ СКАТ

Георги Коритаров, журналист; Светла Василева, председател на съвета на директорите на „Топлофикация - Правец”, зрители, в предаването „Дискусионно студио” на ТВ СКАТ, 24 ноември 2008 г. Водещ - Велизар Енчев.
Агенция „Фокус” публикува продължението на стенограмата на разговора в студиото.Георги Коритаров: Така. Аз искам да продължа. Вие ме попитахме дали ще съдя г-н Златев.
Велизар Енчев: Това е въпрос май и на Кеворкян, да.
Георги Коритаров: Така. Да. Аз искам господин Златев да ме съди. Защото той отправя обвиненията. Той твърди, че има някакви основания да бъда съден. Би било най-наивното и глупаво нещо човек да се въвлече в инерцията на внушенията и да се поддаде на това, вместо да доведе извеждането на истината докрай, да се впусне сам в битки, които по-добре да бъдат водени пред съд, ако аз бъда подсъдим, ако има някакви доказателства за това. Разбирате ли?
Велизар Енчев: Но господин Златев заяви и госпожа Дияна Дамянова заявиха, че повече няма да се занимават, тъй като са доволни от уволнението.
Георги Коритаров: Не, не. Значи това означава, че целта е била уволнението.
Велизар Енчев: Уволнение, да.
Георги Коритаров: Защото кое е по-важно в една правова държава? Да се потърси отговорност, ако има нарушения на закона, или да бъде уволнен журналист? И още нещо искам да кажа обаче по текста.
Велизар Енчев: Да, слушам ви.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велизар Енчев, Георги Коритаров, Светла Василева, адвокат Любомир Цеков в ТВ СКАТ – част втора

Велизар Енчев, Георги Коритаров, Светла Василева, адвокат Любомир Цеков в ТВ СКАТ – част втора

25 Ноември 2008 | 10:37 | ТВ СКАТ

Георги Коритаров, журналист; Светла Василева, председател на съвета на директорите на „Топлофикация - Правец”, адвокат Любомир Цеков, юридически съветник на Община Правец в предаването „Дискусионно студио” на ТВ СКАТ, 24 ноември 2008 г. Водещ - Велизар Енчев.
Агенция „Фокус” публикува продължението на стенограмата на разговора в студиото.Георги Коритаров: Чудесно, той неведнъж посвещава цели страници на мен. И когато посвети някоя по-хвалебствена, аз обикновено започвам да си мисля - откъде и за какво ли ще бъде следващият удар върху мен. Но за това няма да говорим. Искам само да кажа нещо, което държа да го подчертая, за мен то е много важно и много лично. Благодарейки на тези хора, които са били мои зрители, и които може би и сега ни слушат, благодарейки и на организации, за които вие казахте, че също са ме подкрепили.
Велизар Енчев: Не съм го казал, но сега ще го кажа. Две организации до момента са ви подкрепили.
Георги Коритаров: Да?
Велизар Енчев: Първата е Хелзинският комитет, а втората е ОМО „Илинден” – нелегална сепаратистка, антибългарска организация. Не ви ли смущава тази подкрепа на ОМО „Илинден”?
Георги Коритаров: Не ме смущава, защото по темата за ОМО „Илинден”, аз съм канил техни представители в моето студио, разговаряли сме. Имам собствено разбиране за проблема с тази организация, и ако бих бил в позиция да взимам решения и да ги прилагам, мисля, че отношенията към нея биха били много по-различни. Ако искате някой път...
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велизар Енчев, Георги Коритаров, Светла Василева в ТВ СКАТ - част първа

Велизар Енчев, Георги Коритаров, Светла Василева в ТВ СКАТ - част първа

25 Ноември 2008 | 07:24 | ТВ СКАТ

Георги Коритаров, журналист; Светла Василева, председател на съвета на директорите на „Топлофикация - Правец” в предаването „Дискусионно студио” на ТВ СКАТ, 24 ноември 2008 г. Водещ - Велизар Енчев.Велизар Енчев: Добър вечер, уважаеми зрители, на Национална телевизия СКАТ. Отново сте на живо с вечерното коментарно предаване „Дискусионно студио”. Днес е понеделник, 24 ноември 2008 г. Започваме една политическа седмица с една новина от края на миналата политическа седмица. Знаете, става дума за уволнението на журналиста от Нова телевизия господин Георги Коритаров. Какво вече знаете, в последните 48 часа ви съобщаваме, тази вечер той е наш гост. Заедно с него е госпожа Светла Василева, председател на съвета на директорите на „Топлофикация – Правец”. Разбира се, ще наруша формата на предаването. В днешния ден, колкото и да ви се иска, няма да ви занимавам с конгреса на Българската социалистическа партия (БСП). Там всичко е ясно – победи генералната линия на господин Сергей Станишев, който като истински Тато – покойният Тодор Живков, той не беше ли от Правец, тъй като темата е актуална, вижте какво съвпадение, та господин Сергей Станишев продължава твърдо генералната линия на БСП. Независимо от някои вътрешни търкания по време на конгреса, независимо от това, че делегатите бяха гладни и не можаха да гласуват, независимо от всичко друго, конгресът завърши успешно, макар че в днешния ден някои юристи поставят под въпрос легитимността на този конгрес. Питам се дали този конгрес няма да бъде оспорен от някои делегати, както беше оспорен конгресът на НДСВ, когато трябваше да се промени името, когато, както знаете, жълтите бунтари направиха някои събития. Няма да ви занимавам и с господин Георги Първанов, който е наша любима тема. Той наскоро се завърна от Латинска Америка, но имам чувството, че още е там, тъй като той отсъства от България, когато става дума да се коментират важни политически събития в нашата страна. Просто господин Първанов е вечният отсъстващ.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Неочаквана ваканция
Неочаквана ваканция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.