НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 02:03


СВЪРЗАНИ МНЕНИЯ

Бойко Борисов: И президентът, и премиерът разиграват етническата карта

Бойко Борисов: И президентът, и премиерът разиграват етническата карта

29 Октомври 2008 | 15:00 | Агенция "Фокус"

Бойко Борисов, кмет на София и лидер на ГЕРБ, пред Агенция “Фокус” по темата „атакизира” ли се ГЕРБ и други политически акценти от деня.Фокус: Ген. Борисов, вчера президентът Георги Първанов направи едно изказване, според което Политическа партия ГЕРБ започвала да се „атакизира”. Как бихте коментирал едно такова определение на президента?
Фокус: Не само Първанов, а и премиерът направи почти едновременно с него такова изказване. Аз нямаше да им обърна внимание, ако това не се явява вече една трайна тенденция при тях: Да взимат отделни части от мои изказвания и да градят цели политически тези.
Ще върна малко нещата назад във времето. Първо, всички правителства досега са съставяни с участието на големите партии - БСП, НДСВ, СДС - в коалиция с ДПС. Ние единственото, което като партия публично, ясно и програмно, казваме, е че искаме да извадим ръководството на ДПС от властта, защото считаме, че те са носители на корупционни практики. Ние нямаме нито една дума срещу тях като етнос или срещу българските мюсюлмани и мохамедани. Точно обратното. В ръководството на нашата партия ГЕРБ, в Изпълнителната комисия, в общинските съвети, кметове, ние имаме десетки и стотици хора - наши членове - от този етнос.
Винаги сме говорили за етническа толерантност като гарант на това е участието на всеки един гражданин от този етнос в управлението на общината, на държавата и на всичко останало.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бойко Борисов в интервю за това има ли етнически конфликт в България

Бойко Борисов в интервю за това има ли етнически конфликт в България

27 Октомври 2008 | 09:35 | Нова телевизия, “Коритаров Live”
Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ

Водещ: Има ли опасност от етнически конфликт в България? Мой гост сега е неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Добро утро и добре дошли.
Бойко Борисов: Добър ден на вашите зрители.
Водещ: Ако изпадне от властта, ДПС ще предизвика етническо напрежение в България. Това е ваше предупреждение, цитирано от пресата преди няколко дни. Според вас в партията на Ахмед Доган има хора, които са готови на всичко, за да запазят властта, а етническата дестабилизация е единственият им шанс. Убеден ли сте в думите си, или го произнасяте, колкото да се поддържа политическо напрежение?
Бойко Борисов: Просто това са цитати от изказвания на президента и на премиера на България. Те са най-информираните хора и те самите ни предупреждаваха, че ДПС са в тройната коалиция, защото това е най-добрият етнически модел и това е гарант за етническия мир. Така че разшифровано от това тяхно послание казва точно това – тези хора ако не са във властта, става опасно за етническия мир.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бойко Борисов: С действията по случая "Ахмед Емин" управляващите продължават да сриват доверието

Бойко Борисов: С действията по случая "Ахмед Емин" управляващите продължават да сриват доверието

20 Октомври 2008 | 16:22 | Агенция "Фокус"

Бившият главен секретар на МВР ген. Бойко Борисов, сега кмет на София и лидер на ГЕРБ пред Агенция “Фокус” - за случая със смъртта на Ахмед Емин, и действията на службите за сигурност.Фокус: Ген. Борисов, като бивш главен секретар на МВР – какво ще кажете за действията по случая „Ахмед Емин”?
Бойко Борисов: За толкова години работа в МВР си мислех, че случаят „Белнейски” ще бъде поука за управляващите. За съжаление те не само, че не са си извадили поука, но продължават да сриват устоите не само на държавата, но и елементарното доверие на обикновените полицаи, следователи, дознатели и прокурори към това, което вършат. Когато генералният комисар казва, че няма значение къде е извършено едно местопрестъпление, това вече говори за голям умисъл, за огромен натиск върху полицейските и разследващите органи, както и върху техните действия.
За „А” и „Б” в криминалистиката се счита, че запазването на местопрестъплението, всеки детайл около него и анализа му е от първостепенна важност за хода на разследването. Знае се, че при подобни случаи трябва веднага да се образува дознание по член 115 от Наказателния кодекс. Незабавно трябва да се направят не само балистични експертизи, но и експертизи за психотропни вещества, за наркотици. Да се вземат от стените, от местата в близост веществени доказателства – за да се види дали е имало борба.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бойко Борисов: Само споменаването на хипотезата за коалиция с БСП ме обижда

Бойко Борисов: Само споменаването на хипотезата за коалиция с БСП ме обижда

19 Октомври 2008 | 12:42 | RE:TV, „Re:Start”
Бойко Борисов, кмет на София


Водещ: Добре дошъл в студиото на Бойко Борисов.
Бойко Борисов: Добър ден.
Водещ: Добър ден. Анонсирахме разговора с вас ще има ли дебат между Бойко Борисов и Сергей Станишев, но истината е, че имаме страшно много теми, по които да говорим, и няма как, г-н Борисов, да не започнем разговора с вас по това, което стана в петък, смъртта на Ахмед Емин.
Бойко Борисов: Отговарям на първия ви въпрос. Аз още от по-миналата събота чакам Станишев да ме извика в Министерски съвет да дебатираме по всички проблеми. Той, ако иска да си прави шоу и с неговите PR компании, които работят за него за милиони левове държавни пари, които плати, няма да стане. В Министерски съвет п проблемите...
Водещ: БСП знаете отвърнаха на удара...
Бойко Борисов: Аз последната година или две съм участвал в десетки дебати. Той можеше да се яви на дебати с мене, когато представяше Бриго Аспарухов преди една година и всеки ден се явявах на дебат. Тогава той се криеше зад него, преди това се кри зад Татяна Дончева. Така че когато на него му е кеф, няма да стане.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Привърженици на теорията на конспирацията откриха двойничка на Грета Тунберг. 21 ноември 2019  г.
Привърженици на теорията на конспирацията откриха двойничка на Грета Тунберг. 21...

ВИДЕО
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.