Министерският съвет отмени РМС № 529 от 27 юли 2022 г., с което "Информационно обслужване“ АД е определено за системен интегратор за извършване на дейности по системна интеграция на цифровата радиокомуникационна система ТЕТРА в рамките на Инвестиция 2 (C7.I2) "Изграждане, развитие и оптимизация на цифровата ТЕТРА система и радиорелейна мрежа, управлявана от Министерството на вътрешните работи“ по Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

При анализ на дейностите, които следва да се осъществят по системна интеграция на цифровата радиокомуникационна система ТЕТРА, се констатира че не е целесъобразно "Информационно обслужване“ АД да бъде определяно за системен интегратор по тези дейности.

Министерството на вътрешните работи като отговорно ведомство и краен получател на средствата от Механизма за възстановяване и устойчивост в рамките на Инвестиция 2 (C7.I2) следва да организира и възложи обществена/и поръчка/и за възлагане изпълнението на дейностите по Инвестиция 2 (C7.I2) с наличния капацитет.

С новата процедура ще се гарантира публичност, прозрачност и равно третиране на потенциалните участници, както и спазване на изискванията на ЕК и европейските правила и практики.