Политическата и кампанийна стратегията на “Демократична България" за явяване на предстоящите избори трябва да бъде насочена към спечелване на изборите. Да дава и ясна и категорична заявка за първото място и за формиране на мнозинство, което може да модернизира страната и да я изчисти от корупцията. Това е единственият смисъл на разговорите с ПП и на самата кампания. Това заяви Антоанета Цонева член на изпълнителния съвет на “Да, България" и депутат от “Демократична България" в 47-то Народно събрание в сутрешния блок на БНТ. Това съобщиха от "Демократична България".

“И двете политически сили обсъждаме данните от социологията и предстои да се вземе решение за общо явяване или поотделно", поясни тя и допълни, че когато започнат реални преговори, тогава на масата ще бъде и разговорът за това какви водачи на листи ще бъдат издигнати в избирателните райони. “Това не може и не следва да бъде препъни камък в нашите разговори. Ние доста добре вече сме се опознали, защото бяхме заедно в управлението."

Според Цонева единственият приоритет на политиците, които се явяват на избори трябва да е излизането от стръмна изборна спирала, в която да няма парламент, който да взима решения и да приема закони. “Демократична България" има много устойчива подкрепа. Последните социологически данни показаха и ръст в нея. Не се притесняваме да се явим сами на избори", заяви тя. “Избирателите знаят кои сме и какво може да се очаква от нас. “Демократична България" е ясен, предвидим, надежден партньор и това сме го показали".

“Демократична България" е гарантът за това, че ще има дигитализация, че през едно приложение административните услуги ще бъдат достъпни за всеки, че главният прокурор ще бъде поставен под демократичен контрол. Мисля, че сме го показали със своето устойчиво и неизменено във времето поведение. В политически план е много важно да се знае кой е на терена и с какви намерения идва, както и какво може да се очаква от него", каза Цонева.

Тя е убедена, че тази предизборна кампания трябва да бъде обърната към бъдещето. “Явяваме се в това състезание, за да предлагаме решения. Лъжите отблъскват хората от участие в политиката", каза политикът..



Антоанета Цонева призова хората в чужбина да се записват в платформата “Ти броиш 4.0" на “Да, България" като застъпници и участници в изборните комисии и декларира, че партията ѝ следи много отблизо всяка стъпка от изборния процес и се опитва с информация и въздействие да помага за нормалното протичане на изборите.