Юбилейното издание на специализираното изложение "Селското стопанство и всичко за него“ ще се проведе в Добрич от 31 август до 3 септември. Това съобщи Стоянка Вълева, специалист организатор в "Добрички панаир“ АД, домакин на събитието, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. Тематиката на 30-то издание на изложението както всяка година е разнообразна и широкоспектърна - едрогабаритна, малогабаритна техника, машини и съоръжения за животновъдството, селскостопански инвентар, прикачни и навесни селскостопански машини, семена и препарати за растителна защита и специализирани автомобили.

Петнадесет дни преди откриването 47 фирми са заявили участие. За първи път на изложението ще се представи италианска фирма, която ще покаже селскостопанска техника и оборудване. "Тази година има засилен интерес към автомобилния сектор и за първи път на панаира ще бъдат изложени висок клас автомобили от "Ratola“. Официален вносител за България на автомобилните марки "BRABUS“ - Германия и "Ssang Yong“ - Корея. На изложението ще се представи и "Булвария“ - представител на Мазарати и Oпел.

Сред най-новите участници са фирми ,предлагащи огромна гама дискове и лапи за всички марки прикачен инвентар на марката "Щатарк“, търговска фирма за агро-биотехнологии предлагащи иновативни 100% био торове, заваръчни машини и консумативи на фирма "Патон“ – Украйна, полиуретанови ботуши на фирма - "Bekina“ – Белгия“, посочват от "Добрички панаир“.

Ще бъдат представени нови технологии при отглеждането на животни, оборудване от водещи европейски производители. В съпътстващата програма е включен безплатен семинар по биоземеделие No-till (безоранна) технология, изложба и други събития. Официалното откриване на изложението е на 31 август от 10:00 ч. в Спортен комплекс (СК) "Простор".



Жулиета НИКОЛОВА