Управляващата коалиция в Република Северна Македония няма нужните 80 депутати, за да направи конституционни промени за добавяне на българите като държавнотворен народ. Това заявиха от най-голямата опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ в декларация, в която освен това призовават за предсрочни избори в югозападната ни съседка, предава скопското електронно издание "Курир".

" Димитър Ковачевски отказа предложението на ВМРО-ДПМНЕ, защото знае, че няма достатъчно депутати за промяна на Конституцията. Ковачевски да не се страхува. Нека на първата следваща сесия да постави на дневен ред в парламента промените в Конституцията, за да се изправи пред реалността, че няма депутати, които да променят Основния закон“, пишат от партията на Християн Мицковски.

"Няма да има конституционни промени, а депутатите от ВМРО-ДПМНЕ са гарант за това, сплашването и заплахите на СДСМ няма да успеят. Нека Димитър Ковачевски събере смелост и се изправи пред гражданите на предсрочни парламентарни избори“, се казва в съобщението на партията.

Превод и редакция: Иван Христов