40-годишен мъж е задържан в полицейския арест за шофиране след употреба на алкохол, съобщиха от ОДМВР - Варна. Той бил засечен в Аксаково, от екип на тамошното РУ. Той бил спрян за проверка в неделя- час след полунощ и при тест с алкодрегер станало ясно, че се е качил зад волана след употреба на алкохол. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство.

От полицията в морския град са задържали в ареста и четирима мъже на 24, 26, 34 и 61-годишна възраст. Те били спрени за проверка през почивните дни от униформените. Служителите на реда изпробвали водачите на МПС-та с наркодрегер, който отчел употреба на опиати- канабис, бензодиазепин, кокаин и амфетамин. По случаите са образувани заявителски материали.



Междувременно, в хода на проверка, предприета в централната част на областния град, униформени на Първо РУ спрели двама 19- годишни младежи, у които намерили амфетамин и марихуана, а няколко часа по-рано от двама 41-годишни иззели метамфетамин и хероин. Направената експертна справка установила с точност наркотичните вещества, четиримата били отведени в полицейския арест за срок до 24 часа. По случаите са образувани бързи производства, разследването по които продължава под наблюдението на прокуратурата.