Служебният кабинет прави всичко друго, освен да организира изборите, посочи той


"Инфраструктурата си беше един от проблемните сектори – състоянието на пътищата, договорите, които заварихме, голяма част, от които незаконни за пътна поддръжка, без поръчки, без конкурси, фирми, които работят на абсолютно непазарни цени, което води до некачествена инфраструктура. Това е въпрос и на инфраструктура, на държавна политика, въпрос на наказателно-правна политика.“ Това заяви народният представител от "БСП за България" в 47-то Народно събрание Явор Божанков в ефира на Нова телевизия.

"За нас разграничителната линия е ясна – ние с ГЕРБ и с малкия ГЕРБ, с ДПС и с малкото ДПС, правителство не бихме направили, те са част от корупционния модел“, категоричен е Божанков, като уточни, че малкият ГЕРБ е “Възраждане“, а малкото ДПС – “Има такъв народ“. Той допълни, че биха работили с всеки друг, готов да довърши съдебната реформа, който застава ясно от страната на антикорупцията.

"Реален риск Борисов да се върне има, особено с последните действия на служебния кабинет по отношение на непрестанните атаки“, категоричен е Божанков. Според него проблемът в момента е един - служебният кабинет трябва да си организира изборите, а той прави всичко друго, освен това. "Назначава хора в “Напоителни системи“, уволнява от най-ниско до най-високо ниво администрация, което е абсурдно за служебен кабинет“, смята той.

По думите му тезата на левицата по отношение на Газпром“ не е политически мотивирана. "80% от българската икономика, синдикати и работодатели, казват договор със сигурни доставки и на ниска цена. Асен Василев вчера каза, че ако цените са добри, защо не и доставки от “Газпром“. В коалиционното ни споразумение беше казано преговори с всички, включително и с “Газпром“, припомни Божанков.

"Служебен кабинет има три тежки критики в три сектора – външна политика, инфраструктура и енергетика. Ами това са точно трит сектора, управлявани от Слави Трифонов и “Има такъв народ“ и нямам обяснение защо точно кадрите на ИТН са в служебния кабинет“, коментира Явор Божанков и продължи: "Направиха един кризисен щаб, Борисов го правеше това, когато не можеше да реши проблема и прехвърляше отговорност, а и когато искаше да уплаши хората. Ами не, няма такава ситуация и единственият резултат от тези непрестанни остри атаки, ще решат проблема на Борисов да се върне на власт“, смята той.

"Служебният министър ни обвини нас и Нинова, че изнасяме хиляди тонова оръжия. На другия ден обяви, че сделки за 1 млрд. са спрени. На третия ден стана най-интересно, като обяви, че подписва сделки за 1 млрд. с дестинация предимно Полша, тоест сега да си обяснят военният министър, служебният кабинет и Радев тази дестинация Полша и този абсолютен рекорд за един ден каква е дестинацията, къде отиват? И ако може тази грозна атака да престане, защо придоби абсурдни измерени“, заключи Явор Божанков.