ХІІІ издание на детския и младежки празник "Най-сладкият ден“ ще се проведе днес от 10 ч. до 20 ч. на площад "Антон Новка“ на входа на Морската градина. Събитието се организира с финансовата подкрепа на Община Варна.

Празникът дава възможност за изява на деца и младежи от училища, арт школи, певчески и танцови формации, читалища да изявят своя талант. Специален гост-изпълнител в програмата ще бъде певицата Елица Тодорова. Подаръци очакват даровитите изпълнители, а за децата от публиката ще има много лакомства и награди. В рамките на събитието през тази година се провежда конкурс за детска рисунка, на тема "Най-сладкият ден“.

Жури от доказали се в своята област експерти ще оценява творбите на малките художници. Рисунките ще бъдат представени в изложба на открито в неделя, в района на Слънчевия часовник. Всички участници в конкурса ще получат лакомства и грамоти, а победителите специални награди. Съпътстващите празника образователни презентации, уъркшопове, творчески и музикални работилници ще забавляват публиката на "Най-сладкият ден“.