***

София.

От 9.00 часа, Негово преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп - викарий на Софийския митрополит, ще оглави Архиерейска света Литургия и Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в софийския храм "Св. Максим Изповедник“, в Южния парк.

***

София.

От 11.30 часа ВМРО организира протест пред централния офис на "Лукойл-Нефтохим“ в София на бул. "Тодор Александров“ №42

***

Бургас.

От 18:30 часа, в пространството “симБиотично" - на морския бряг и Атанасовско езеро край Бургас, за единадесети път Българска фондация Биоразнообразие (БФБ) ще обяви победителите в Годишните награди за биоразнообразие и климат‘ 2022.

***

Варна.

От 9.00 часа, новоприетите курсанти ще бъдат официално посрещнати във ВВМУ "Н. Й. Вапцаров“. 57 младежи ще прекрачат прага на Морско училище. Момчетата и момичетата ще се обучават в специализациите "Корабоводене“, "Военноморски комуникационни и радиотехнически средства“, "Корабни машини и механизми“, "Кибероперации“, "Мехатроника“ и "Медицинско осигуряване“.

***

Варна.

От 9.00 часа Районна избирателна комисия в Трети изборен район-Варненски ще започне работа в спомагателната сграда към Областна администрация Варна, на ул. "Преслав“ № 26

***

Варна.

Oт 17.40 ч. във Варна на площад "Антон Новак" пред централния вход на Фестивален и конгресен център (ФКЦ), Министърът на отбраната Димитър Стоянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участват утре, 13 август, в тържественото отбелязване на 143-ата годишнина от създаването на Военноморските сили (ВМС). Двамата ще наградят военнослужещи и цивилни служители от състава на ВМС, отличили се с професионално изпълнение на задачите си.

***

Видин.

От 21.00 часа в Крайдунавския парк, до крепостта "Баба Вида“ ще се състои прожекцията на филма "В сърцето на машината“. При дъжд прожекцията ще се състои в Спортна зала "Фестивална“, със същия начален час.

***

Видин.

От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА във Видин ще се проведе пресконференция ще дадат Филип Попов, бивш депутат в 42, 43, 44, 45 и 46 Народно събрание от Коалиция "БСП за България" и член на Областния съвет на БСП, и проф. Радослав Гайдарски, член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП и отговорник за Видинска област.

***

Ловеч.

От 8.45 часа Негово високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил ще оглави Заупокойна архиерейска света литургия в храм "Св. Троица", град Ловеч.

От 10.00 часа митрополит Гавриил ще отслужи Акатист на Пресвета Богородица.

***

Разград.

От 10.00 часа, в зала 712 на Областна администрация областният управител Драгомир Златев ще връчи на РИК печатите и ключа на РИК. Ще бъде обявено и как ЦИК е разпределила позициите в комисията. Ако ви представлява интерес - заповядайте.

***

Стара Загора.

От 10.00 часа в Кестеновата алея в парк "Пети октомври“, ще стартира Кулинарна работилничка