По повод празника на Варна и във връзка с тържествено издигане на флага на града пред Катедралния храм "Успение Богородично" от 9,45 часа на 15.08.2022 г. до приключване на мероприятието (около 11:00 часа) се затварят за движение пл. "Св. Св. Кирил и Методий"; бул. "Христо Ботев“ – от кръстовището с ул. "Кракра“ до пл. "Св. Св. Кирил и Методий"; бул. "Мария Луиза“ – от кръстовището с бул. "Вл. Варненчик“ до кръстовището с ул. "Шипка“; бул. "Вл. Варненчик“ – в частта от кръстовището с бул. "Съборни“ до кръстовището с бул. "Мария Луиза“.

По повод празничния концерт в района на Морската гара ще бъде преустановено движението на МПС-та по ул. "Вълноломна" - от 06:00 часа на 15.08.2022 г. до приключване на мероприятието на 16.08.2022 г.

От 19 ч. на 15.08.2022 г. до приключване на мероприятието на 16.08.2022 г. се преустановява и движението на ППС по следните улици: бул. "Приморски“ – от кръговото на пл. "Славейков“ (Гаров площад) до кръстовището с ул. "Михаил Колони“; ул. "Сан Стефано“ – от кръстовището с ул. "Преслав“, до кръстовището с бул. "Приморски“; ул. Граф Игнатиев“ – от кръстовището с ул. "Княз Дондуков“ до кръстовището с бул. "Приморски“; ул. "Св. Климент“ – от кръстовището с ул. "Княз Александър Батенберг“, по посока пл. "Екзарх Йосиф“ (Шишковата градинка).

При промяна на пътнотранспортната обстановка и възникване на необходимост, ще бъде преустановено движението на автомобили по бул. "Цар Освободител“ - от кръстовището с бул. "Княз Борис I“ до кръстовището с бул. "Приморски“, съобщиха от дирекция "Управление на сигурността и контрол по обществения ред“.

На 15.08. 2022 г. няма да работи и "синята зона“ във Варна, съобщиха от общинското предприятие "Общински паркинги и синя зона“.