"Възраждане“ публикува на страниците си в социалната мрежа фейсбук кратки указания за предстоящите предсрочните парламентарни избори в помощ на българите в чужбина.

Многократно сме заявявали, че за да преосновем България и да я превърнем в предпочитано място за живот, работа и отглеждане на деца е необходим всеки един българин. Факт е, че населението на България намалява с чудовищни темпове. Над 2 млн. наши сънародници са извън пределите на родината ни. Някои от тях са оставили тук празни домовете си, за да почистват чужди такива, оставили са сами родителите си, за да полагат грижа за възрастните родители на някой друг, част от тях са оставили тук дори децата си, в търсене на по-добри финансови възможности, в опит да осигурят всичко необходимо за отглеждането им.

Всеизвестен е фактът, че Министерството на външните работи, под чиято шапка са посолствата и консулските представителства отвъд границите на страната ни, не е в състояние да ги мотивира да извършат активна работа в полза на сънародниците ни. Често те са повече пречка отколкото подпомагащ фактор. Така нашите сънародници не рядко остават без подкрепа и защита, и избягали от майка България, те са принудени да отидат в други страни, които нерядко се превръщат в техни мащехи. Понякога нашите сънародници извън България са поставяни в условия на трудова и друга експлоатация, неведнъж български деца са отнемани от техните майки и всичко това, защото по-голямата част от тези българи са принудени от правителствата на 32-годишния преход да се евакуират от България.

За нас от "Възраждане“ е важен всеки един българин, независимо дали се намира във или извън страната ни. Поради това и на тези предсрочни парламентарни избори ще окажем пълно съдействие на нашите сънародници зад граница, за да могат да упражнят своето право на глас. Те са българи, близките им са в България, често харчат спечелените другаде средства в България. Те имат право да избират за себе си, за близките си, за децата си.

В нашите страници в социалните мрежи е публикувана помощна информация за всички българи извън пределите на страната ни - как да разкрият изборна секция близо до тях, какво е нужно да направят, за да упражнят вота си и др.

Нашите юристи са на разположение да отговорят на всеки възникнал въпрос и на всички изпратени запитвания на: vazrazhdane@vazrazhdane.bg.

Обикновено по време на предизборни кампании правителствената пропаганда в последните 32 години всява разделение като внушава, че българите в чужбина не би трябвало да имат право да гласуваят. Популярни лица, вероятно добре стимулирани от чужди фондации, подкрепят тази теза.

Ние призоваваме всички българи, където и да са те, да бъдат единни, защото само заедно ще успеем да си върнем България. Приканваме всеки да сподели помощната информация със свой приятел, който по една или друга причина в момента живее в чужбина.