Лудогорец отпадна от тазгодишното издание на Шампионска лига. “Орлите" загубиха с 2:4 от Динамо (Загреб) втория мач от третия квалификационен кръг. Първия двубой в Разград бе завършил също с победа за хърватите - 2:1 и така Лудогорец напуска турнира на богатите.

Разградчани могат да имат претенции към главния съдия Беноа Бастен, който ги остави с цели трима души по-малко и имаше някои спорни отсъждания в ущърб на българския тим. Доминик Янков бе изгонен за втори жълт картон още в началото на мача, а Рик Джонатан и Жан Карничник напуснаха съответно в средата на втората част и края на двубоя. Освен това тийм мениджърът Георги Кирчев също получи червен картон за протести срещу отсъжданията на арбитъра.

Кирил Десподов реализира попаденията за Лудогорец, докато за Динамо на два пъти бе точен Мислав Оршич, а по един гол добавиха Йосип Дърмич и Бруно Петкович.

Така Лудогорец за шеста поредна година не успява да стигне до груповата фаза на Шампионската лига. "Орлите" се разделят с турнира през този сезон след загуби от отбор, който не показа категорично, че е значително по-силен от българите. Динамо успя да се възползва от своите положения в двата мача и с голям прагматизъм преодоля родния първенец.

По този начин Лудогорец ще продължи евроучастието си в турнира Лига Европа. В плейофа за влизане в груповата ваза "орлите" ще се изправят срещу литовския шампион Жалгирис, който отпадна от Шампионската лига от норвежкия Бодьо/Глимт. Ако не успеят да преодолеят тима от Балтика, "орлите" ще се включват в групите на Лига на Конференциите, където вече си осигуриха мястото. Динамо от своя страна ще мери сили с норвежкия шампион за влизане в групите на най-комерсиалния турнир на Стария континент.