Удовлетворяващо е увеличението на учителските заплати, но има отрицателно отношение към работещите в сферата. Това каза Татяна Попова, учител по литература в Математическата гимназия в Казанлък, в дневния блок "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“. Според нея е хубаво, че има движение в учителските заплати и определя това за нормален процес. А неприятно е, че се коментират от доста години. "Акцентът винаги е върху учителските заплати и по-скоро това е като разсейване да кажем от разклатената политическа обстановка, както е в момента. И честно казано се усеща и отрицателно отношение към работещите в сферата“, обясни Попова.

Татяна Попова добави, че има чувството, че често се спекулира с цифрите на увеличението на месечното възнаграждение, както и акцентирането върху заплатите, а не толкова върху проблемите в сектора.

Тя обаче определя увеличението за удовлетворяващо. "Имайки предвид инфлацията, не е животопроменящо, но все пак е обнадеждаващо, че има движение в действителност“, допълни Попова.

Според учителя качеството на работата не се влияе от заплатите.



Пълния текст на интервюто четете по-късно в раздел "Мнение"