Днес от 20.00 часа в Парк-театър "Борисова градина“ хитовата пиеса "Веберови“ от Феликс Митерер оживява в концерт-спектакъл на Софийската филхармония. Събитието е част от летния сезон "Споделете музиката“ на Софийската филхармония, който се реализира с подкрепата на Столична община в Календара на културните събития на София.

Кой уби Моцарт? Кой измисли брака по любов? Обичаше ли наистина Констанца своя съпруг и каква е ролята на масоните в живота му?

Историята, която завладя сцените на Западна Европа, ни среща с Констанца Моцарт, родена Вебер, нейните сестри и майка им, които преосмислят живота на току-що починалия Моцарт.

Режисьорът Борислав Петранов, който е и преводач на текста, поверява ролите на актьорите от Сатиричния театър Елена Атанасова, Деница Даринова, Анджелика Джамбазова и Явор Борисов. Ключова роля в спектакъла има и сопраното Пламена Гиргинова. Цанислав Петков ще поведе оркестъра в изпълнението на откъси от най-знаковите Моцартови творби, сред които "Малка нощна музика“, Симфония №29, "Дон Жуан“, "Отвличане от сарая“, "Вълшебната флейта“ и др . Сценографията и костюмите са на Ханна Шварц.