Всички партии се държат, говорят и действат като в предизборна кампания. Това каза политологът доц. Татяна Буруджиева за дневният блок на Радио "Фокус“ "Добър ден, България“.

"Това не е управление, всички го съзнаваме, това е решаване на конкретни проблеми и задачи с оглед предстоящите избори“, заяви тя.

По отношение на стопяване на ледовете и бъдещо управление в коалиция на партиите ПП и ИТН, доц. Татяна Буруджиева отговори, че би било краткосрочно. "Да се решат три неща на едните, пет на другите - това не е управление. Това е решаване на някакви конкретни проблеми и задачи предвид предстоящите избори. Абсолютно всички партии в момента действат с оглед на това какво и как ще преценят избирателите. Едни такива действия могат да бъдат и желанието да се управлява, да се формира правителство или не, трябва да ги оценяваме всъщност като полезни и ефективни в рамките на една предизборна кампания", коментира политологът, уточнявайки, че кампанията ще е тежка за всички.

Според доц. Буруджева дори да се постигне някаква подкрепа, това правителство е обречено на неуспех и ще бъде направено само и единствено на базата на желание да се управлява, а не каква работа може да се свърши.



Пълния текст на интервюто четете по-късно в раздел "Интервю".