***

София.

От 10.00 часа в централата на КНСБ на пл. "Македония", зала. "Европа", ет. 2 ще се проведе пресконференция за представяне на седми поред Доклад на КНСБ за нарушения, свързани с упражняване правото на труд.

***

София.

От 10.00 часа пред Паметника на Незнайния воин с водосвет на знамената и поднасяне на венци в чест на празника на Министерството на вътрешните работи.

От 12.00 часа в сградата на МВР ще се проведе церемония по награждаване на служители, постигнали високи професионални резултати, от ръководството на МВР.

***

София.

От 10.30 часа Съветът за електронни медии организира дискусия на тема: Плурализъм и дезинформация по време на война.

Събитието може да бъде проследено на живо в платформа Zoom, като линкът ще бъде достъпен на интернет страницата на СЕМ.

***

София.

Oт 11.00 часа в зала 5 на Столичния общински съвет ще се проведе брифинг за старта на съвместна кампания "София – град без Хепатит С“ на АбВи България и Столична Община. В брифинга ще участват председателят на Столичния общински съвет – Георги Георгиев, д-р Антон Койчев – председател на здравната комисия, управителят на Абви - България Павел Колев и проф. Красимир Антонов, председател на Българското дружество по гастроентерология и главен координатор на Експертния съвет по гастроентерология към министъра на здравеопазването.

***

София.

От 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се провде пресконференция на тема: "Оповестяване пред българския народ на "Призвание към народа ми – български синове на семейството славянско“, дадено чрез Учителя Петър Дънов на 8 октомври 1898 г."

***

София.

От 13.00 часа в БТА София ще се проведе пресконференция на "Възраждане". Темата е "Правителствената търговия на народни представители“.



***

София.

От 18.00 часа Гьоте-институт България и сдружение "Изкуство днес“ иницирата разговор-представяне по повод на 27-то издание на Седмица на съвременното изкуство в Пловдив през септември 2022 г. Срещата цели да запознае публиката в София с предстоящата програма на и участниците в тазгодишния фестивал, чийто куратор ще бъде Галина Димитрова-Димова.

***

София.

От 18.00 часа в Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий“, на терасата, ет. II ще се състои премиера на "Призраци в библиотеката“ от Васил Загоров

***

Благоевград.

От 11:30 часа в национален пресклуб на БТА в Благоевград ще се проведе пресконференция на Драматичен театър "Никола Вапцаров" - Благоевград по повод серия от събития "Забелязано в Благоевград". "Забелязано в Благоевград" е документален театър, създаден от срещите на артистите с различни колоритни личности от града и техните разговори по актуални и важни за Благоевград теми. Вдъхновен е от едноименна фейсбук група, спектакълът излиза от театъра, за да се срещне със своите зрителите на най-неочаквани места.

***

Варна.

От 18.00 часа в зала "Север“ на Археологически музей, Варна ще се открие изложбата "Ний летиме от Балкана“. Тя е дело на екипана на НПМ "Шипка – Бузлуджа“. Съорганизатори са Художествена галерия - Казанлък, Литературно-художествен музей "Чудомир“, Държавен военноисторически архив – Велико Търново.

***

Ловеч.

От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА в Ловеч ще бъде дадена пресконференция по повод учредяване на Национална гражданска инициатива "Български възход".

***

Русе.

От 10.15 часа, в конферентната зала на жп гара Русе, ще се състои пресконференция, на която НКЖИ ще представи железопътните проекти, планирани за изпълнение на територията на община Русе.

***

Стара Загора.

От 10.00 часа в Детски отдел на библиотека "Родина“, ул. "Българско опълчение“ 69 ще гостуват представители на Зелени Балкани Стара Загора

Стара Загора.

От 10.30 часа в офиса на партия ГЕРБ в Стара Загора, народните представители от ГЕРБ - Красимир Вълчев, Маноил Манев и Илиана Жекова, ще дадат пресконференция

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в Зала Байер ще бъде открита изложба на представителството на СБХ – Стара Загора

"Рисунка и малка пластика“

***

Стара Загора.

От 20.30 часа в Античен Форум "Августа Траяна“ ще се проведе концерт на Общински фолклорен ансамбъл "Загоре“. Вход свободен до изчерпване на местата

***

Търговище.

от 10.30 ч. в двора на Славейковото Училище ще бъде открита изложбата "С дъх и дух на Търговище“.

***

Шумен.

От 14.00 часа в департамент "Чуждоезиково обучение" на факултет "Артилерия, ПВО и КИС" бригаден генерал Иван Маламов – началник на НВУ "Васил Левски" и полк. доц. д-р инж. Дилян Димитров – декан на шуменския факултет на университета ще дадат пресконференция.