Пламен Крачунов е защитник, роден е на 11януари 1989г. в Пловдив.

Започва да тренира футбол в Тракия, след което минава през Марица Пловдив, Локомотив Пловдив, ЦСКА, Славия, Сейнт Джонстън (Шот), Етникос, Заглембе, Етър, Локомотив София. Има един мач за националния отбор на България. Пламен Крачунов застана пред камерата на ARDA TV, за да разкаже как се стигна до привличнето му в отбора, какво хоби има и още интересни неща за него.

Пламене здравей, добре дошъл в АРДА.

- Здравейте, добре заварили. Тренираме на пълни сили, имаме още няколко дни до приключване на подготовката и след това се готвим за първия мач.

Успя ли вече да свикнеш с обстановката и как преминават тренировките на Александър Тунчев?

- Все още съм в процес на свикване, хубавото е, че съм българин и бързо ще влезна в отбора.

Какво впечатление ти направи отборът на АРДА, със сигурност си следял как играе преди да дойдеш тук?

- Като цяло впечатлението ми е добро, тук съм вече трета седмица.

Изключително се залага на български футболисти, което е похвално. Имаме много добри играчи за нашите стандарти и пак казва,, хубавото е, че са наши български футболисти.

Няколко пъти наблягаш на български футболисти, явно това е правилният модел на работа?

- Лично за мен е така. В България обаче постояно го повтаряме, но все повече се залага на чужденци, които с нищо не допринасят за вдигане на нивото на футбола в България.

Как се стигна до привличането ти в АРДА?

- Първо ми се обади старши треньорът Александър Тунчев, когато вече се разбра, че ще поеме АРДА. След един разговор с него ми се обади и спортният директор Ивайло Петков и се разбрахме много бързо.

Ти се познаваш с повечето играчи, а най-добре с Анатолий Господинов, с който бяхте заедно в Етър преди години.

- С повечето момчета се познаваме от мачовете, които сме играли едни срещу други. С Анатолий най-близък, понеже имам два престоя с него заедно в ЦСКА и в Етър.

Като защитник, кой стил на игра ти харесва повече - с трима или четирима в линия?

- Честно казано много малко съм играл с трима в отбрана и мисля, че с четирима е по-добре. А много зависи и от футболистите в отбора, с които се разполага.

Би ли разказал кой е Пламен Крачунов извън терена, какво обичаш да правиш, защо избра да станеш футболист?

- Ами как се запалих по футбола, мисля, че бях трети клас и в Тракия Стамболийски имаше кастинг за набиране на деца за отбора, и така стане, че започнах да тренирам. В свободното си време съм запален по лов и риболов, и гледам в свободното време да се разтоварвам по този начин.

Тук в отбора има сериозна конкуренция на тема риболов.

- Да, за риболова има доста, но за лова не съм намерил все още човека, с който ще мога да го практикувам. Иначе за риболова има и Петко Ганев и Румен Руменов и други, така, че през свободното време може да ходим заедно за риба.

Кое е най-голямото животно, което си обстрелвал на лов?

- Диво прасе, това е най-голямото.

Имаш ли някаква традиция преди мач или, когато излизаш да загряваш?

- Честно казано нямам нищо, което да правя преди мач, не съм суеверен.

Какво би казал на феновете на АРДА, които със сигурност очакват да те видят на стадиона?

- На феновете бих казал единствено да са зад отбора и до ни подкрепят във всеки един момент. А ние ще направим всичко възможно да ги радваме с победи и отбора да е сред най-добрите в България.