Националният "Отбор на надеждата“ ще вземе участие на европейското първенство по стрийт футбол за хора в неравностойно положение, което ще се проведе в град Вроцлав, Полша от 15 до 17 юли тази година.

На последния от петте селекционни турнира за избор на представителен тим, който се проведе през изминалия уикенд, треньорът Борислав Фердинандов подбра разширен състав от девет полеви състезатели, като седем от тях впоследствие ще заминат за континенталния шампионат. За всички играчи това ще бъде първо участие в голямо първенство. Предстои да бъде избран и вратар в състава.

С по трима представители в националния отбор са градовете София и Петрич, а по един имат Самоков, Сливен и възпитателното училище - интернат в Ракитово. В селекционните турнири, които се проведоха на Национална футболна база "Бояна“ през последните 2 месеца, взеха участие 76 играчи от цяла България.

Представителният "Отбор на надеждата“ стартира подготовката си на 6 юли в "Бояна“ и ще замине за Полша осем дни по-късно.

Това е трета поредна година, в която световното първенство по футбол за бездомни хора Homeless World Cup не се провежда, заради пандемията от коронавирус COVID-19. За домакин на социалния Мондиал тази година беше избран Ню Йорк, но опасенията за нова вълна от заболяването през септември отложи турнира за догодина.