***

София.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ ЗА ЗАКРИЛА НА ПАЦИЕНТИТЕ /БАЗП/ на тема "Въздействие върху замърсяването на въздуха и разходи".

***

София.

От 11.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери строителните дейности по изграждането на нова детска градина в кв. "Манастирски ливади –изток“. Детското заведение е за 8 групи и ще разполага с басейн, физкултурен и музикален салон.

***

София.

От 13.00 часа в хотел КООП, София, Фондация “Карин дом“, организира кръгла маса: “Адресиране на препоръки за промяна на политики за приобщаващо образование“.

***

София.

От 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на ПП АБВ . Темите са отношенията между Република България и Република Северна Македония, след падане на ветото, както и енергийната сигурност на страната.

***

София.

От 15.30 часа в БТПП, ул. Искър 9, Българската търговско-промишлена палата организира среща на Евроклуба по повод началото на председателството на Чешката република на Съвета на Европейския съюз от 1 юли 2022 г.

***

София.

От 17.00 часа в Галерия-книжарница София Прес ще бъде представена изложба живопис на Цветомила Христова "Мигове на преживяното“.

***

Благоевград.

От 10.00 часа в чест на Професионалния празник на МВР – 5 юли ще се отслужи водосвет и ще бъдат поднесени цветя на паметната плоча в двора на ОДМВР-Благоевград.

***

Благоевград.

От 11.00 часа заместник-министърът на правосъдието Емил Дечев ще открие новия арест и пробационна служба в Благоевград.На събитието са поканени да присъстват представители на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията", на местната съдебна и изпълнителна власт.

***

Бургас.

От 10.00 ч. пред сградата на ОДМВР – Бургас, разположена на бул. "Христо Ботев" № 46 ще се проведе церемония във връзка с отбелязване на 143 години от създаването на Министерство на вътрешните работи и професионалния празник на служителите от МВР – 5-ти юли.

***

Варна.

От 11.00 часа ще се състои заседание на ПК "Благоустройство и комунални дейности“ към Общински съвет-Варна

***

Варна.

От 13.00 часа в Арт-салона на Радио Варна ще се проведе пресконференция на народният представител от Демократична България Стоян Михалев

***

Ловеч.

От 10.00 часа в община Ловеч ще стартира семинар, на който ще бъдат разгледани предизвикателствата и възможностите за участие на лица с психични и интелектуални затруднения в съдебни производства.

***

Ловеч.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще бъде представен проект "Учим и се забавляваме заедно" на сдружение" Мисия. Иновации. Гражданство - МИГ", в партньорство с Областния съвет на БЧК и сдружение "Знание".

***

Пловдив.

От 11.00 часа в Регионален исторически музей – Пловдив ще бъде открита изложба посветена на 160 години от рождението на Димитър Петров Кудоглу.

***

Стара Загора.

От 10.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще се проведе инициативата "Създай. Играй. Прочети. Научи“.

***

Стара Загора.

От 10.00 часа в Детски отдел на библиотека "Родина“, ул. "Българско опълчение“ 69 ще се проведе събитието Вълшебна библиотека.

***

Стара Загора.

От 13.30 часа в Детски отдел на библиотека "Родина“, ул. "Българско опълчение“ 69 ще се състои демонстрация на преносима интерактивна система FluurMat /Виртуален магичен под/

Събитието е част от проекта на библиотека "Родина" – "Ученето може да бъде и забавно с новите технологии"

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Културен център "Стара Загора“ ще се състои концерт на Четиримата италиански тенори и Симфониета – Враца "VIVA ITALIA“

19.00 ч.,

***

Шумен.

От 10.00 часа в зала 203 на община Шумен ще се проведе заседание на временната комисия за избор на съдебни заседатели.

Шумен.

От 10.00 часа в РБ "Стилиян Чилингиров“ ще се проведе "XVII Детска работилница за изкуство“, организирано от Клуб "Магията на българския фолклор“