Служители на отдел "Държавен здравен контрол“ са извършили проверки в 163 обекта. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция в морския град, на база данните за периода 24-30-ти юни, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Варна . Проверките са извършени във висши учебни заведения, детски градини, детски центрове, хотели, почивни бази, перални, басейни, плажове, СПА центрове, салони за красота, студия за татуировки, спортни и фитнес центрове, игрални зали, обекти за производство и търговия с козметични продукти, селскостопански аптеки, водоснабдителни обекти, служби по трудова медицина и др.

Издадено и връчено е едно предписание за задължителни хигиенни и противоепидемични мерки на обект с обществено предназначение. През периода са обработени и са изготвени отговори на множество жалби, сигнали и запитвания, постъпили в инспекцията.

От служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности" са направени 42 проверки в лечебни заведения за извънболнична помощ, кабинет за неконвенционални методи за благоприятно въздействие, дрогерия, хоспис и аптеки. Няма наложени административни санкции. Всички документи по постъпилите преписки за регистрация и пререгистрация на ЛЗИБП са окомплектовани, описани, заверени, сканирани и изпратени в ИА "МН".