Частични кметски избори ще се проведат днес в община Нова Загора, съобщиха от ОИК – Нова Загора. От там допълват, че На територията на Община Нова Загора са разкрити 62 избирателни секции.

59 секции са разположени на приземни или І-ви етажи, където достъпа на избиратели с леки физически увреждания не е проблемен.

3 секции са разположени на втори етаж, но в тези сгради има секции и на първия етаж, където в секцията с най-малък брой избиратели, ще могат да упражнят правото си на глас избиратели с физически увреждания.

За изборния ден ще се поставят табели и обозначителни знаци за насочване на избирателите с физически увреждания към следните секции подходящи за гласуване на хора с увреждания:

№1 – ПГТТ "Атанас Димитров"

№5 – НУ "Св. Паисий Хилендарски"

№20 – СУ "Иван Вазов" – начален етап

№22 – СУ "Иван Вазов" – централна сграда

№26 – ЦСОП "Тодор Самодумов"

За град Нова Загора на дежурните телефони /0457 6 21 21; 0457 5 70 19/ в общинска администрация, граждани с физически увреждания, непозволяващи им самостоятелно придвижване, ще могат да заявяват безплатен специализиран транспорт до избирателната им секция и обратно.

Ще се осигури достъп на автомобили и места за паркиране до избирателните секции, където ще гласуват лица с физически увреждания.

Всички кабини за гласуване в секциите ще бъдат със съобразени размери, които позволяват безпроблемно гласуване на лица с увреждания.

Близо 30 000 са жителите на общината имат право на глас.

Кандидатите за кметския пост са четирима.

Изборите за кмет в общината започват в 7ч..