Днес започва второто поредно издание на "Пловдив Ендуро“, което тази година освен кръг от Българските Ендуро Серии ще бъде също Държавен Личен и Отборен Шампионат към Българска Федерация Колоездене и квалификационен кръг от Световните Ендуро Серии!

В състезанието ще се включат някои от най-добрите родни планински колоездачи, както и чуждестранни състезатели от САЩ, Германия, Италия, Австрия и Гърция. Победителите в състезанието ще получат точки за ранглиста на Световните Ендуро Серии (Enduro World Series) и Международния Колоездачен Съюз.

Трасетата, по които ще се проведе състезанието са разпръснати в околията на Пловдив в района на Куклен, Брестник и Гълъбово, като са много разнообразни, включват множество стръмни отсечки, корени, камъни, скокове и други естествени и изкуствено създадени препятствия.

"Пловдив Ендуро“ 2022 ще включва 4 специални етапа с обща дължина над 12 км, по които ще се засича време и още 25 км трансферни етапи, по които състезателите ще трябва да се придвижват на самоход, за да стигнат до стартовете.

Организатори са смолянския клуб "Райдърс Юнайтед“, заедно с местния клуб от Пловдив – "Крива Спица“. Събитието се провежда с подкрепата на Българска Федерация Колоездене, Министерство на Младежта и Спорта, ДЗИ, Ред Бул България, QuinBite и др.

Ендуро дисциплината е една от най-интересните и бързоразвиващите се в световен мащаб, а България предлага отлични условия за практикуването и. "Надяваме се да можем да сме домакини на все по-големи подобни форуми занапред и да показваме прекрасните условия, с които разполагаме на все повече хора от всички краища на света“ споделят организаторите.